12 augustus 2023

Welkom Mees

Mees van Elven, een uurtje oud


 Een echte familiedag vandaag, een dag die regenachtig begon en heel zonnig zou eindigen. Zoon Peter had aangegeven dat hij stevig aan het wandelen was geslagen, nu nog in de buurt met zijn jongste zoon Marijn op z'n rug maar zijn plannen zijn grootser, alle reden voor mij om hem een paar wandelschoenen aan te bieden. Die wilde ik eigenlijk bij Bever Sport met hem gaan kopen, maar in Dordrecht was geen Bever sport zaak en dus maakten we een uitstekend wandelplan. Peter zou ondanks de regen naar Dordrecht wandelen via de brug en ik gewoon met de trein. In Dordrecht was naar later bleek een uitstekende zaak helemaal gespecialiseerd in wandelartikelen. Bij binnenkomst zag ik al een ruime sortering wandelschoenen met daaronder de mij bekende Meindl. De mevrouw die ons hielp was duidelijk zeer deskundig op het gebied van het wandelschoenen aanmeten, Peter heeft helemaal geen makkelijke voeten, een achteruit stekende hiel en brede voorvoet.
Peter met Joris in de speelboerderij


Hij had al per internet enkele wandelschoenen besteld maar weer terug moeten sturen en na aanmeting hier in de zaak bleek het eerste de beste paar direct als gegoten te zitten. Een tweede - voor de zekerheid - nog geprobeerd paar viel na drie stappen al direct af. Dus opgewekt liepen we met z'n tweetjes terug naar het pontje en na een vitaal bezoek aan de kippenboutenwinkel en smikkelbank onderweg naar Jessica en de jongetjes. Was even genoeglijk om daar bij het gezin te zijn maar zij hadden plannen dus na de koffie ging ik weer naar de flat waar ik mijzelf verwende met een heerlijk bord zelf gebakken (uiteraard!) frietjes met mayo. 
Ik appte nog met Joke dat ik zo blij was met het dunschillertje dat ik ooit van haar heb gekregen en vroeg waar ze dat had gekocht. Enkele uren later stuurde ze mij het antwoord en een fotootje van Mees, haar baby zoon die nog maar hooguit een paar uur oud kon zijn, Mees van Elven, wat een enige naam! Welkom Mees. Ik ging lekker op mijn balkon zitten mijmeren, Mees is vrijwel op de geboortedag van mijn vader geboren, 12 augustus, terwijl mijn vader op 13 augustus jarig was. Morgen is dat 101 jaar geleden dat hij het levenslicht zag, ik ga dat memoreren aan het graf van mijn ouders en vind het een heel leuke gedachte dat nu zo kenmerkend dat leven is doorgegeven zoals ik vorige week met Joke samen op haar verjaardag, 6 augustus memoreerde.

Geen opmerkingen: