01 augustus 2023

Een dag bij dochter Joke


Dochter Joke met haar kids

Vorige week stuurde Joke mij een foto van haarzelf voor de spiegel met haar prominent uitstekende buik vol in beeld. Ik appte haar terug dat ik graag nog een keer langs wilde komen voordat de baby geboren zou worden en dat werd dus een afspraak voor vandaag. "Niet te vroeg" gaf ze nog aan, maar even later bleek rond 9 uur nog wel te passen. Ik wilde met de trein van 6.30 vanuit Wijhe vertrekken en zo zou geschieden. Dus vanmorgen zat ik al om 6.15 op het stationnetje te wachten op de trein en kwam gezellig in gesprek met een jong stel dat op vakantie ging naar Amersfoort, een stad die zij nog niet kenden. Vorig jaar naar een van de waddeneilanden. Dat is wel wat anders dan Thailand dacht ik nog, een plek waar al die jongeren naar toe vliegen of het volstrekt normaal is en dat in deze tijd van toenemende klimaateffecten. Ik schaam mij zelf behoorlijk voor mijn vlieggedrag van jaren geleden, maar nu de effecten zo evident worden verwacht je toch ander gedrag,maar nee hoor.
Nou ja, ik had een Intercity die direct naar Gouda ging en landde daar al om 8.00 uur, "tja, wel wat vroeg misschien voor het gezin", ik liep op mijn dooie gemak naar hun huis en stond om 8.30 voor de deur. Alle gordijnen waren dicht, dus maar niet aangebeld. Ik wilde doorlopen en een half uurtje later opnieuw langs gaan, maar daar kreeg ik een WhatsApp bericht: "we zijn al op hoor", waarop ik terug-appte, "ik sta voor de deur!" En even later ging de deur open en daar stonden de twee kleinkinderen, blij om hun opa te zien. Joke vertelde dat de kinderen het zo leuk vonden dat ik kwam dat ze zich direct uit zichzelf hadden aangekleed.
Werd een uiterst gezellige dag waar we allemaal duidelijk van genoten. Joke en ik kwamen zelfs tot een gesprek?! hetgeen zelden mogelijk is met jonge kinderen die voortdurend aandacht willen. Ik voel me toch wel zo'n bofkont met al die gezinnen, dat is toch wel een zegen van zelf een groot gezin te hebben gehad.
Zo tegen half vier ging ik weer terug naar Wijhe, aangekomen bij Roos was ik wel behoorlijk uitgewoond van zo'n lange drukke dag, maar nog even lekker in de tuin deed ons goed.

Geen opmerkingen: