09 november 2019

Naar Wijhe

Gisteren vroeg Roos mij nog of ik zaterdag, vandaag dus misschien tijd had. Ze wilde het huis waar ze een optie op had wel eens bij daglicht zien en we zouden verder praten met de makelaar over hoe de bewoners stonden in het voorstel van Roos. "Nou daarvoor moet alles wijken", had ik al besloten en zo gingen we vanmorgen al om kwart over acht met de bus naar Utrecht CS.
Aangekomen bij het stationnetje liepen we een beetje om door een landelijke laan met weinig verkeer zoals mij al direct beviel. Bij het wijkje aangekomen was ik helemaal ingenomen; afwisselend en leuk in groepjes gearrangeerd lagen de huizen. Aangekomen bij het huis waarop Roos' keuze was gevallen bleek dat de makelaar er ook al was en hadden we een kort gesprek waarna we met z'n tweetjes door het huis liepen; Roos kende het natuurlijk al zo'n beetje. Viel me niks tegen; lekker ruim, mooie , lichte kamers en goed onderhouden. Ook de tuin zag er prima uit; veel stenen dat wel, maar scheelt ook een hoop gedoe. En in de voormalige garage was een mooie werkbank opgesteld waarvan we gaan vragen of die kan blijven staan,
Toen terug naar het station via het dorpje. We namen een kop soep bij een leuke uitspanning en bekeken het dorp verder. Vervolgens maakten we een enorme treinreis samen; Roos moest nog naar een concert in den Bosch. Natuurlijk had ik direct terug kunnen gaan, maar ik wilde haar nog gezelschap houden.
Toen ze laat terug kwam uit den Bosch heb ik haar verwend met een reebiefstukje, overdekt met verse ragout van cantharellen in de boter van de biefstuk. Wat een bijzondere dag was dat!

Geen opmerkingen: