02 november 2019

Erwtensoep voor de Brasileiras

Vandaag kwamen Hugo, Marjorie en haar moeder Leia erwtensoep bij mij eten. Ik had echt mijn best gedaan; een enorme hamschijf gekocht bij de marktslager en volkomen gaar gekookt, uit elkaar geplozen. In de bouillon de groenten, d.w.z. spliterwten, prei, uien, winterpenen en natuurlijk knolselderij en ruim bladselderij goed gaar gekookt en gehomogeniseerd met de staafmixer. Daarna vlees erbij en nog heel even koken en af laten koelen. Dat had ik natuurlijk gisteravond al gedaan want erwtensoep moet zeker 1 dag staan om echt lekker op smaak te komen. Ze was gelukkig goed gelukt. De enorme pan ging niet helemaal op, maar we hebben het met ons vijfjes goed laten smaken.
Daarna nog gezellig zitten borrelen en praten; Marjorie moest natuurlijk vaak vertalen; Leia spreek t geen woord over de grens; helaas zijn Spaans en Portugees/Braziliaans niet voor de andere te verstaan. Ik probeerde het al vaker door langzaam Spaans te spreken, maar dat kwam niet over.
We namen afscheid; binnenkort moet Leia weer terug naar Braziliƫ; haar visum is dan afgelopen. Maar ze komt volgend jaar weer terug om Marjorie te helpen.

Geen opmerkingen: