19 november 2019

Broer Jan op de kermis

Broer Jan met zijn kleindochter Fleur
in de olifant op de kermis. Kostelijk toch!
Vandaag een gezellige dag met broer Jan. Hoewel we beiden pensionado's zijn hebben we er geen enkel bezwaar tegen om vroeg op te staan. In het kader van mijn DalVrij abonnement betekende dat voor mij wel heel vroeg; ik stond om 10 voor 6 al op de bushalte en zat al voor half zeven in de Intercity naar Enkhuizen. De trein moest een goederentrein voor laten gaan en er was nog meer gedonder op het spoor zodat er een kwartier vertraging ontstond. Iets voor half acht kreeg ik een WhatsApp van Jan of ik soms al in Enkhuizen stond. Dat was niet het geval, ik passeerde net Purmerend. Keurig om 10 over 8 stapte ik bij Jan in de BMW en zoefden we naar de fabriek. Koffie en de spullen van onze ouders die daar staan opgeslagen, inmiddels geslonken tot een paar dozen en een oeroude typemachine. Schoonzoon Frank die inmiddels als chef de fabrique veel van het werk van broer heeft overgenomen kwam er gezellig bij zitten en onvermijdelijk kwamen natuurlijk de kleinkinderen ter sprake en ook foto's. Natuurlijk had ik op Facebook al gezien dat Jan nogal druk is met zijn vijf kleindochters en vooral met de Jongste, Fleur, die helemaal idolaat is van "opa". Ik kreeg een foto waarbij Jan in een olifant geperst samen met Fleur, zijn hoogtevrees trotserend op en neer en rond werd gehost. Ik moest wel zo vreselijk lachen en stuurde de foto maar direct door naar m'n e-mail adres.
Na koffie en overleg en doorbladeren van schetsboeken van onze opa gingen we naar Zwaagdijk. Het nieuwe huis van Jan en Thea nu in volle tooi bewonderd; schitterend gewoon! Een paar schilderijen van Barry Kuiper sieren het huis op. Hoe hij zo fijn kan schilderen begrijp ik niet; had hem graag willen ontmoeten - hij is inmiddels een intieme vriend van Jan en Thea - maar hij was niet op z'n atelier.
Thea had een schitterende wijnkast met allerlei wijnen. Daar spraken we gepassioneerd over; Thea is een echte kenner; er stonden flessen Malbec in de klimaat kast.
We gingen lekker aan de wandel; het leek wat dreigend weer, maar dat zou meevallen. We liepen ongeveer 9 km; helaas is Jan dat niet gewend en had hij blaren onder zijn voeten. Onderweg had ik Komoot gestart en dat leek Jan ook wel wat. Nog wat nagepraat en toen bracht Jan me terug naar het station. We appten nog met elkaar dat het een fijne dag was geweest die vroeg om herhaling en ik appte nog het webadres van Komoot.

Geen opmerkingen: