26 november 2019

Met buurman Ahjoub in de bus

Afgelopen zondagavond had ik hem geholpen met het vinden van de plek bij de kerk waar je karton en oud papier kunt brengen "voor het goede doel". Daar doet kennelijk iedereen graag aan mee want niet alleen was de container helemaal vol, maar voor de container lag nog een hele zooi karton. Bij die gelegenheid had hij zich ook voorgesteld: "Ahjoub", hij komt uit Iran. Hij vertelde dat zijn NLse collega's hem ook gewoon "Joep" noemden.
Maar vanmorgen zeer vroeg, de bus van 4 minuten voor 6 moest hij ook hebben en zo zaten we genoeglijk met elkaar te converseren; hij moest naar een wetenschappelijk congres in Leuven en ik was op weg naar Gulpen waar ik vriend Dick, met pseudoniem RiMo zou ontmoeten.
Keurig volgens de dienstregelingen van bus en trein stapte ik om 9.07 uit de bus, hetgeen Komoter Dick uiteraard als eerste foto van de te lopen route vastlegde. Ook ik had Komoot gestart en deed het omgekeerde.
Ach, en of we elkaar vorige week nog gezien hadden zo liepen we weer door de bekende dreven van Gulpen, richting Vaals. Het mooiste vond ik wel de vallende bladeren in de kalme wind; echt zo'n herfst tafereel. Maar natuurlijk heeft Limburg meer te bieden met name de vele beekjes, waarvan Dick feilloos wist te vertellen hoe die allemaal heten. Sinselbach herinner ik mij nog.
Limbabs uitzicht
We waren natuurlijk weer behoorlijk vroeg op honk bij Dick op de flat. Ik had me behoorlijk zweterig nat gelopen en kreeg het verrekte koud vooral door de 10 kilo gewichtsverlies van afgelopen zomer: "elk voordeel hep ook z'n nadeel", sal ik maar segguh.
Dick liet mij de wandeling van deze morgen zien; hadden we net achter de rug; Komoot is voor hem een ontzettend belangrijke sociale wandeltool geworden; hij heeft een hele community verkregen en wandelt regelmatig met groepen door dit landschap dat hij inmiddels met z'n ogen dicht kan lopen. Vind ik ontzettend leuk voor hem. Ik vroeg hem of hij wist hoe je op Komoot ook wandelingen kon definiƫren op basis van een bestaande gpx. Op Wandelnet.nl kun je van ongelooflijk veel lange afstandswandelingen GPX versies betrekken en dat wilde ik graag. Met name het Veluwe zwerfpad zou ik graag met gpx willen lopen, maar dat kleine schermpje van Garmin haalt het niet bij het scherm op m'n smartphone met Komoot en zijn prachtige kaarten als onderlegger.
Dick kende die functionaliteit ook nog niet, maar we kwamen er uit! Verheugde mij zeer.
Daarna hebben we Un giornata particolare bekeken, heerlijk gestoofde vis gegeten en 's-avonds hebben we Amadeus, de volledige versie bekeken. Twee fantastische films uit de oude doos kun je nu wel zeggen.


Geen opmerkingen: