08 november 2019

Het Bachbos wordt bebouwd

Stuifzand bij Soest
Wonderlijk wisselvallig weer de laatste dagen; vandaag weer een stralende dag. Echt een dag om binnen te gaan zitten voor een muziek uitvoering, althans dat ging Roos doen. Nou, ik niet. Lekker wat zitten tutten thuis. en naar de markt. Contact met zoon Peter gezocht om hem eventueel op te zoeken in zijn lunchpauze en samen naar de hortus te gaan. Hij werkt bij een bedrijf hier vlakbij op het terrein bij de Universiteit. Gaan we binnenkort doen.
Met de fiets naar het station; dan laat ik het afhangen van welke trein het eerst langskomt welke wandeling ik zal gaan doen. Werd van Amersfoort naar station Bilthoven via Bilthoven Noord. Ik wilde het Bachplein wel weer eens zien. Daar ben ik in geen decennia geweest maar het staat momenteel op de nominatie om ook bebouwd te gaan worden.
Als een mooi afgebakend rond mini bos ligt in de villawijk
van Bilthoven Noord het Bachplein
Het is niet te geloven wat het huidige college allemaal aan bouwactiviteiten stimuleert in onze gemeente. Schijnt samen te hangen met een penibele financiƫle situatie. Alle open plekken worden volgebouwd. Dat kan de bevolking niet erg bekoren; overal actie en een van de lokale partijen maakt er een enorme herrie over. Het kan mij ook niet echt bekoren; ik krijg vluchtneiging na bijna 40 jaar de Bilt. Het was zo'n schitterende gemeente toen we hier in 1980 kwamen wonen. Ik weet nog goed hoe stil het was en hoe mijn Amsterdamse hart niet wist wat het overkwam toen we de Hoflaan in reden, naar het huis waar onze kinderen werden geboren en waar we 25 jaar hebben gewoond. Maar van meet af aan verdwenen natuur elementen, stilte en verschenen nieuwe huizen, auto's en lawaai. Jammer maar helaas.

Geen opmerkingen: