31 december 2018

Beetje obsessief?

Iedere jaarwisseling 1 borreltje van Evert's
Roem had ik mij ooit voorgenomen
Vanmorgen werd ik een beetje "down" wakker; kan door de laatste dag van het jaar komen; misschien wel omdat het bridgen gisteravond zo ontzettend slecht ging?! Ik weet het niet; te lang in bed blijven lezen in dat geweldige boek "Naporra's omweg" over de lotgevallen van een VOC matroos voortreffelijk gevat binnen de context van de historische gebeurtenissen in Georges tijd.
Uiteindelijk nam ik bus 58 met het plan om het Bert Bospad te gaan lopen maar onderweg naar Hollandsche Radingh realiseerde ik me dat ik nog boodschappen moest doen. Toen maar uitgestapt in Maartensdijk en via het Prinsenlaantje en de Groenekanseweg terug naar huis. Onder het mom van "Komoot naar buiten allemaal" had ik wel dit nauwelijks 5 km lange stuk geregistreerd; staat inmiddels op internet. Thuisgekomen eerst boodschappen gedaan bij de nieuwe groenteman "Koopmans" en ingrediënten voor een bonen/groentensoep ingeslagen.
Ik ben een beetje obsessief bezig om m'n tweede vriezer helemaal leeg te krijgen zodat die tijdens onze overwintering in Spanje uit kan staan. Daartoe moet ik vooral de vlezen verwerken; dat werd nu dus soep.
Thuis gekomen wat zitten lezen om de tijd te verdrijven en daar ging de bel: m'n Roosje met de vraag of ik al gewandeld had. Nou, niet voldoende en zo maakten we een tweede tochtje voor mij door ons bekende bos.
Inmiddels staat de fles "Evert's Roem", mijn ooit zelf gestookte slibovic klaar om vanavond een borreltje te nemen; oudejaarsdag. Als oudere bedenk je vooral hoe kort het lijkt dat je vorig jaar dit "feest" vierde. Van vroeger als kind herinnerde ik me nog de opwinding van dit feest met z'n knallen; heden interesseert het geheel je feitelijk geen moer.
Wat mij opvalt is dat er vanavond al zo veel siervuurwerk vroeg wordt afgestoken; wordt vast voor de kinderen gedaan en dat vind ik wel terecht; die weten het feest toch wat meer te waarderen.
Zo tegen elven waren we wel zo'n beetje uitgeborreld en zijn we wat gaan lezen totdat onze rust wreed verstoord werd door het enorme kabaal van het vuurwerk. We toostten onszelf het nieuwe jaar in en gingen vanaf het balkon naar het spektakel kijken; fantastisch gezicht; zag je vroegâh slechts met de viering van bevrijdingsdag. Intussen ontvingen we WhatsApp berichten van onze kinderen. Leuk hoor!
Het bleef bijzonder rumoerig nog ver na twaalven; we merkten er al snel niets meer van.

Geen opmerkingen: