10 december 2018

Van Eijsden naar Cadier gewandeld

Hier kozen we voor het Pelgrimspad
We hadden de wekker om kwart voor acht gezet en dat was maar goed ook; met deze donkere dagen worden we vaak pas om half negen wakker en we hadden met het hotel afgesproken dat we om half negen aan het ontbijt wilden. En dat ontbijt was keurig verzorgd in dit Griekse restaurant met een paar hotelkamers.
Om half tien gingen we op pad. Eigenlijk had ik vanuit Eijsden naar Mesch en door Mheer gewild en dan eventueel Margraten of anderszins. Maar we kwamen al snel de markering van het Krijtlandpad tegen en gingen dat volgen vanuit Eijsden. Het liep wel een beetje richting Mesch maar al snel boog het naar het noorden. Onderweg kwamen we een wegwijzer tegen van wandelpaden en daarop stond het Pelgrimspad; daar zijn we op verder gelopen tot we uiteindelijk via Google-maps naar Cadier afweken.
Natuurlijk had ik de hele wandeling met Komoot en de powerbank opgenomen en in Cadier gestopt. In de trein kon ik het geheel al uploaden en kreeg ik alras een berichtje van Dick dat hij mijn wandeling van vandaag had gezien. Hij had al geconstateerd dat we "in de buurt" hadden gewandeld. Ik vond de wandeling aan de rand van het Maasdal verrassend mooi en zal dit stuk van Limburg weer eens wat vaker gaan doen; het stuk van Mesch naar Mheer staat alweer jaren op mijn lijstje; liep dit stuk 20 jaar geleden regelmatig met mijn oude vader, vandaar. Zal het dit voorjaar weer eens oppakken deo volente.

Geen opmerkingen: