07 december 2018

Doen wat je je voorneemt

Jantine en Roos tegenover mij aan de maaltijd
Roos had aanvankelijk voor gisteren t/m zondag een periode van een soort korte vakantie gepland; de zondag lag vast, dan zouden we sowieso in Maastricht moeten zijn vanwege een middagvoorstelling van een opera en zaterdag hadden we met Jantine afgesproken. Aanvankelijk hadden we die opera willen combineren met een diner bij Au coin des bon enfants, een sterrenrestaurant aldaar, maar dat bleek op zondagavond gesloten te zijn. Bovendien zijn we de sterrenrestaurants inmiddels helemaal zat.
Weeronline had voor de donderdag, gisteren dus, slecht weer voorspeld; viel achteraf ontzettend mee; we hadden best een dag in Limburg of de Ardennen kunnen gaan wandelen zoals we aanvankelijk hadden ingepland. Daar had ik achteraf behoorlijk de ju over in. En nou bleek dat ook de vrijdag, vandaag dus heel slecht zou worden. Mijn humeur zakte tot het absolute nulpunt gisteravond en ik had er al helemaal geen zin meer in. Maar we gooiden de plannen om; gelukkig konden we zondagavond terecht in het hotel in Eijsden en we gingen vandaag gewoon wat later naar Luik.
Roos wilde perse een fotootje van de armband in situ.
Onderweg epten we alvast met Jantine: of ze misschien een vorkje meer wilde prikken vanavond bij restaurant Concordia. Nou, daar had ze wel oren naar. Een vrolijk weerzien bij ons hotel en even later zaten we heel genoeglijk aan het glaasje wijn dat we al zo lang geleden hadden afgesproken.
En het eten, daar raak ik niet over uitgepraat; cuises de grenouille, klaargemaakt precies zoals het moet. Na afloop heb ik m'n vingers nageteld omdat ik bang was dat ik er eentje verslonden zou hebben tijdens het kluiven. Tegenover mij zaten de twee dames genoeglijk te kouten; ik had natuurlijk slechts aandacht voor de kluifjes har har.
Het werd een heel fijn weerzien en dat terwijl het pas de tweede keer was dat Roos en Jantine elkaar ontmoetten; het gesprek was uitermate boeiend en golfde van onderwerp naar onderwerp. Roos had een mooie armband voor Jantine; was nog afkomstig uit het leuke winkeltje "Kunst en Ambacht" in Bilthoven.
Na een poepiegezellige avond namen we afscheid, maar we zouden elkaar de volgende dag weerzien en zelfs de zondag ook want Jantine voelde er best voor om mee te gaan naar de opera!

Geen opmerkingen: