06 december 2018

Nooit te oud om te leren

"Ben puun aan het rumen", stond er onder de ep.
Actief in het leven staan is mij niet vreemd. Echter, het opruimen van de flat schiet er zo vaak bij in; niet dat ik dat allemaal wel prima vind, nee, het ergert me als het "een zooitje" is en dat gebeurt nog al eens. Roos klaagt ook een doodenkele keer en verzocht mij onlangs of ik wat vaker wilde stofzuigen. Had ik me ook heilig voorgenomen, maar wandelen, Komoot, eten koken, Hanos bezoeken, fitness, van alles ging steeds voor en dan heb ik er aan het eind van de dag gewoon geen puf meer voor.
Maar zo bedacht ik mij vanmorgen vroeg dat ik het schoonmaakwerk natuurlijk ook kan doen wanneer de batterij juist helemaal vol is; 's-morgens vroeg dus. De daad bij het woord voegend heb ik vanmorgen inderdaad de flat gereinigd; eerst de keukenboel helemaal aan kant gemaakt; grondig afgewassen, kastjes en dergelijke gepoetst, gootsteen met soda bewerkt, pannen allemaal goed gereinigd. En vervolgens de hele flat gestofzuigd. En dat gaf me een heel tevreden gevoel. Heb het dan ook triomfantelijk aan Roos ge-appt met foto.
In het vervolg gewoon de avond tevoren realiseren dat je de dag begint met reinigingswerkzaamheden. Dat ik dat nog kon bedenken har har.

Geen opmerkingen: