13 december 2018

Een hele omweg voor een boek

Het lezen gaat me dan misschien niet meer zo makkelijk af maar ik kan het toch niet laten. Zo vond ik bij toeval - ik wilde een boekje voor mijn buurmeisje Emma uitzoeken voor Sinterklaas - tussen de boeken die ik onlangs bij de WVT bazar had aangeschaft ook het boek "De stamhouder" van Alexander Münninghoff; had ik al eens gelezen maar wilde ik nog wel eens doornemen en dat heb ik de afgelopen dagen in één ruk ook gedaan. Een boek dat op imposante wijze illustreert hoe de levensloop van mensen door de geschiedenis kan worden gedomineerd.
Roos had mij attent gemaakt op het boek "Naporra's omweg", de bijzonder interessante geschiedenis van een "zomaar iemand" die leefde in de zeventiende eeuw maar daar nauwkeurig verslag van heeft gedaan; een verslag dat vier eeuwen lang onbestudeerd is gebleven maar nu door een zekere Roelof van Gelder, historicus grondig bestudeerd is met als resultaat dit boek; een aanrader van Roos dus.
Roos heeft het voor mij gereserveerd bij de bieb, maar er is in heel provincie Utrecht slechts 1 exemplaar van; ik heb het dan ook maar bij boekwinkeltjes.nl besteld en aangeschaft; kon het kopen bij een "winkeltje" in Leersum en vandaag ging ik het met Roos in de vorm van een fraaie wandeling ophalen.

Geen opmerkingen: