14 december 2018

Dienstregeling op z'n kop gezet

Eijckenstein in het zonnetje
Vanmorgen kreeg ik bij de e-mail een bericht van NS over mijn abonnement: het Dalvrij abonnement. Bijgevoegd was een bijlage met daarin alle abonnementsvormen alsmede de tarievenlijst. En nu overweeg ik om over te gaan op een eersteklas abonnement Dalvrij voor 65+ 'ers en een zgn. BTM abonnement erbij te nemen, d.w.z een maandelijkse opslag zodat je vrij kunt reizen met Bus, Tram en Metro. Trekt me wel zo'n OV vrij abonnement net als vroeger, zij het dat ik dan niet in de spitsuren kan inchecken. Het reizen in de 1e klasse trekt me wel het meest; minder van dat luidruchtige maar vooral loze geleuter van de jongere mede-passagiers lijkt me wel wat.
Daarna op weg naar Maartensdijk, dacht ik; bij de bushalte zag ik dat bus 58 nogal drastisch van tijden was veranderd; i.p.v. op de hele uren vertrekt deze uurs-verbinding nu op de halve uren. Dus snel weer naar huis en een lekker bakkie gedaan en een paar bloggies geschreven; koffie stond nog op me te wachten.
Met bus 58 naar halte Berg en Bosch, het voormalig ziekenhuis van Bilthoven, al jaren niet meer functioneel; de gebouwen hebben wel grotendeels een bestemming binnen "de zorg" gekregen. Ik was hier voor het laatst toen Anneke hier was opgenomen voor een ernstige zwangerschapscomplicatie: pré-eclampsie. Door de gynaecologen aldaar werd ze gelukkig snel doorverwezen naar het academisch ziekenhuis van de VU waar oudste dochter Joke ter wereld werd geholpen en Anneke volledig hersteld het hospitaal verliet. Daar moest ik aan denken op dat terrein.
Een stuk terug gelopen naar het verlengde van de Gezichtslaan; prachtig uitzicht tussen de beukenbomen op het huis Eijckenstein. Wat was dat toen we hier pas woonden vervallen; het dak lekte zodanig dat e.e.a. met plasticzeilen was afgedekt. Maar inmiddels is het alweer jaren prachtig opgeknapt en in het winterse lage licht was het een pareltje in deze plattelandsomgeving.
Door het laantje richting Groenekan; het maisveld met de drie eiken, waarvan nog twee aanwezig; de hoogspanningsleiding met het gekapte bos. Aan het eind rechtsaf naar zuivelboerderij Boom en Bosch. Ik kocht twee liter melk. Door naar de markt in de Bilt; even verderop de voormalige winkel van de Lidl. Zit sinds gisteren op het winkelcentrum de Kwinkelier. Zal een geduchte concurrent worden voor de Albert Heijn aldaar.
Het Komootje van de wandeling afgesloten en lekker een bak soep genomen, getrokken van ossenstaart en aangevuld met bouillon, getrokken van rundertong. Ongehoord lekker geworden!

Geen opmerkingen: