30 december 2018

Echt kindvriendelijk

Mariska helpt Lieva met haar koksmuts
Vandaag kwamen Mariska en Gideon met de twee dametjes Lieva en Guusje bij ons op bezoek. Precies 50 minuten later dan afgesproken werd er aangebeld en ja hoor daar kwam de hele invasie in mijn kleine flatje. En al snel zaten we te babbelen, voor te lezen en koffie te slempen. De lunch hadden we afgesproken bij restaurant Bubbles & Blessings op de Vinkenlaan 25 in Bilthoven en dat werd een groot succes! Niet alleen voor ons volwassenen maar vooral voor de twee kleintjes. Er is daar een hele kinderhoek ingericht en het personeel is bijzonder kindvriendelijk, althans degene die aan onze tafel voor de bediening zorgde was uiterst vriendelijk naar de kinderen. Op een gegeven moment zag ik hem zelfs Guusje helpen met het aantrekken van een koksbroek en koksmuts; Lieva had dat zelf voor elkaar gekregen.
Het eten werd opgediend; Guusje zat aan de frietjes en Lieva aan de poffertjes. Wij moesten ons behelpen met een verfijnd voorgerechtje van vijg en kastanjepuree en daarna een tartaar, eveneens met frietjes gelukkig. Want inmiddels hadden de frietjes van Guusje zo'n aftrek ook bij de anderen en - tot mijn schande - ook bij mij dat die op waren. Die kleine bijdehand ging naar de meneer van de bediening en al wijzend op ons zei ze: "ze hebben mijn frietjes opgegeten"; wat moesten wij om het gebeuren lachen.
Na nog een tiramisu nog even terug naar de flat; de kinderen konden zo tegen de schemering hun ogen niet meer open houden. Maar opa en oma hadden het ook wel een beetje gehad; het ging in ieder geval heel erg slecht toen we 's-avonds om acht uur nog probeerden om wat te bridgen. Was een gezellige dag geweest.

Geen opmerkingen: