03 december 2018

Beetje erg kort

Hier begon de wandeling
Gisteravond kwam Roos pas erg laat thuis van het Alba Rosa Viëtor concours in Amsterdam. We epten wat en ik wist hoe laat ze bij de bushalte zou zijn en haalde haar voor de grap even op. Glaasje wijn en wederzijds van onze wederwaardigheden vertellend werd het uiteindelijk 00.30 uur voordat we in de koets lagen. En dus werden we ook pas om half negen voldoende wakker om te ontbijten.

Na de eerste probeerselen ben ik helemaal enthousiast geworden voor dat programma van vriend Dick, Komoot genaamd, een app waarmee je wandelingen kunt registreren. Met GPS en foto's illustreer je precies wat je gewandeld of gefietst hebt. En ik merk dat ik daar best enthousiast over ben geworden nu ik heb gemerkt hoe simpel de app werkt. Had ik dat maar een jaar eerder gerealiseerd dan had ik al die wandelingen in Calpe vastgelegd.
Maar vandaag moest er dus echt weer gekomoot worden vond ik; omdat het al zo laat werd zou het Mauristhoeve-Hollandsche Radingh worden; goed bereikbaar met bus 58. In mijn gedachte was het een flink stuk van een kilometer of 10, maar het bleek uiteindelijk slechts 5 km te zijn. Maar daarom niet getreurd, het is uiteindelijk weer prima gelukt en de wandeling staat erop.
Op station Hollandsche Radingh, de enige plek op deze etappe met een behoorlijke bank heb ik mijn bak nassi naar binnen gelepeld en vervolgens naar Utrecht CS en met bus 66 naar de Hanos. Een hele set van lekkere dingen ingeslagen; het is echt een smulpapenparadijs. Warm gerookte zalm, gerookte paling, Hollandse garnalen, een zachte Belgische geitenkaas, een pak ossenstaart voor de bouillon, een tamme ganzenborst en nog een paar dingetjes.
Thuis gekomen bleek dat ik het toch wel goed had uitgekiend want het regende vanaf half vijf pijpenstelen.

1 opmerking:

biltburg zei

Het water loopt me in de mond, ik ga gauw ook eens naar de Hanos