22 december 2018

Ohne Komoot

Tot mijn schande vergeet ik nogal eens de verjaardag van jongste zoon Peter, maar niet vandaag! k had mijn ogen nog maar net geopend of ik zei tegen Roos: "Peter is vandaag jarig". Even later stuurde ik hem een eppie om dit heuglijke feit gezamenlijk te gedenken. Hij had gisteren het contract getekend voor zijn nieuwe baan, de kerstdagen in het vooruitzicht; helemaal goed allemaal.
Lekker ontbeten, thee, koffie gedronken met Roos en om 12.00 uur mijn voorgenomen programma afgewerkt. Eerst wandelen en daarna naar de fitness was het plan. Het was volgens weeronline voorlopig droog in onze omgeving en gezien de meestal wat pessimistische voorspellingen van weeronline leek mij dit voldoende verzekering om op pad te gaan zonder plu.
Het was niet koud, het leek wel zacht voorjaarsweer dus met m'n leren jasje op stap; eerst met de fiets naar sportcity en direct aan de wandel; achtereenvolgens het Leyense bos en door naar de provinciale weg, de Prinsenlaan naar Maartensdijk en langs alle naar oude en nieuwe prinsessen vernoemde zijstraten naar de volgende provinciale weg en via de Eyckensteinse steeg en het Leyense bos weer terug richting Sportcity. Het werd uiteindelijk weer een leuke wandeling in de buurt; helaas had ik geen Smartphone bij me en kon ik de etappe niet registreren. Al met al is dat wel een grappig bijproduct van Komoot, althans bij mij; ik wil gewoon heel veel verschillende etappes rond mijn woonplaats De Bilt vastleggen en daarbij kom ik op plekken waar ik soms - zoals vandaag - in geen jaren meer ben geweest en eigenlijk niet meer goed weet hoe e.e.a. in elkaar steekt. Waar Komoot al niet goed voor is.
Op weg naar Sportcity kwam ik langs het gebouw van de WVT waar een tentoonstelling was van "Kunst uit eigen Provincie", een verzameling schilderijen, keramiek en houtbewerkingsproducten die te koop waren. Leuk om te zien wat amateur kunstenaars aan producten maken.
Nog even lekker bij Sportcity de armspieren getraind en kort in de sauna. Lekker opgefrist naar huis en een verrukkelijke nassi bereid.Vind zelf dat ik verdraaid goed kan koken, althans de resultaten mogen er zijn en smaken mij prima.

Geen opmerkingen: