23 november 2018

Donorportret getoond

Thea en Roos kijken naar de DVD
Het beloofde een lange dag te gaan worden; om half twaalf stonden we bij de bushalte en precies om half twee kwamen we aan bij Thea H. moeder van donorzoon Martijn. We hadden afgesproken dat we de DVD met daarop het donorportret met z'n drieën zouden bekijken.
Heel wat ontspannener dan bij de eerste ontmoeting dronken we een kopje thee en daarna bekeken we op een enorm TV-scherm de video; goed geluid. Ik zag het verhaal nu al voor de vierde of vijfde keer en het doet me toch elke keer weer wat; ook nu was ik toch weer lichtelijk aangedaan; niet alleen ik maar ook Roos. Thea was ook onder de indruk en daar spraken we uitgebreid over. We raakten niet uitgepraat; daar waar ik bevreesd was dat de middag wel erg lang zou duren, daar vloog de tijd en waren we uiteindelijk niet eens de eersten die zich meldden voor het tweede deel van ons drukke prograam: dineren met Peter en Jessica en de ouders van Jessica. Thea was zo lief om ons naar Restaurant van der Valk in Ridderkerk te brengen met de auto; daar namen we afscheid; was een fijn samenzijn geweest!
Vader en zoon op z'n paasbest.
Peter liet mij tijdens het eten
dit leuke fotootje zien, gemaakt
tijdens de trouwerij van Hugo
en Marjorie
Kees en Bea waren er al toen wij uiteindelijk om half zeven arriveerden. We gingen alvast aan tafel en een kwartiertje later kwamen Jessica en Peter ook. Ik zorgde voor een tafelschikking en zat tussen Bea en Jessica in; gezellig koutn, eten en wijn drinken. Fijn om elkaar beter te leren kennen. Dom genoeg geen fotootje gemaakt van het gezelschap.
Om half tien was het feest afgelopen; Bea en Kees brachten ons naar metrostation Rhoon. Om precies half twaalf stapten we uit bij de halte waar we twaalf uur eerder waren vertrokken. Door alle emotie en drukte van de dag was ik volkomen uitgevloerd. We hebben nog even wat gedronken bij Roos; ik een kopje thee, Roos een glaasje Cahors. Tot half negen geslapen!

Geen opmerkingen: