16 november 2018

Alweer naar Holten

Opa speelt met kleinzoon
Gisteren, in de trein terug naar huis kreeg ik een Whatsapp bericht van dochter Joke; ze was met man en kinderen neergestreken op een Landal huisjespark en vroeg of ik vandaag bij haar langs zou willen komen. Pieter moest werken en dan zou ze de hele dag alleen met de twee kleintjes zijn en ze wilde gewoon wat wandelen. Eigenlijk kon ik niet; ik had met Dick afgesproken dat ik naar Vaals zou komen. Maar Dick is flexibel en had naar ik wel verwachtte geen enkel bezwaar als ik een dag later zou komen. En dat appte ik haar weer terug.
Als pensionado maak je eigenlijk nauwelijks meer iets mee waarvoor je vroeg op moet staan en dat werkt bij mij altijd uit dat ik bijzonder vroeg wakker word en niet meer kan slapen. En ja hoor, om 4 uur was het zo ver en lag ik te draaien. Ben er maar uit gegaan; thee gedronken; bak bruine bonen soep naar binnen geslobberd, kop koffie. Om zes uur naar het station en had ik de trein van 6.27 uur naar Amersfoort. Ergens rond kwart over zeven appte ik naar Pieter dat ik al onderweg was en hij appte terug dat hij toevallig net Bilthoven had gepasseerd.
Ik was al om tien voor acht in Holten en tot mijn verbazing lag er dik ijzel op de weilanden en was het onverwacht ontzettend koud. Wat was ik blij dat ik bij nader inzien m'n thermo-ondergoed met lange mouwen c.q. pijpen had aangehouden; had ik uit willen laten omdat het gisteren in Hoorn zo warm was geworden in de loop van de dag; ik stikte van de hitte aldaar, terwijl ik met Ruud in de Waag van Hendrick de Keyser, achter het venster in de laagstaande zon zat te praten.
Stoere Joke met kind op de rug
Joke en de kids zaten aan het ontbijt; Bram was blij om me te zien en al snel zat ik voor te lezen. Maar daar was ik duidelijk niet voor gekomen; Joke pakte resoluut alles bij elkaar voor een wandeling. Eerst naar de receptie waar ook allerlei speelspullen voor kinderen waren opgesteld; terwijl Joke iets aan het regelen was en Ronja een voeding gaf, daar liet ik Bram op een paard spelen en in kinderhuisjes rommelen. Joke maakte er nog foto's van.
Vervolgens de Sallandse heuvelrug op en daar hebben we - soms hotsebotsend - met de kinderwagen door het bos gelopen. Het was prachtig weer, koud maar zonnig; stoere Joke had na enige tijd ook nog Bram op haar rug en vond het prettig om op de kinderwagen te kunnen leunen. Nog ergens een warme chocomel gedronken in de buitenlucht. Wisseling van de wacht; Bram werd moe en Ronja had ook "recht op mamma", dus Bram in de wagen en Ronja op de rug. In minder dan geen tijd waren beiden in dromenland; lief gezicht dat kleine babykopje op Jokes rug zo lekker vol overgave slapend.
Joke appte dat Bram opa's brood
lekker vond. Vind ik leuk
Het laatste stuk liep over het Pieterpad; we kwamen nog langs de twee hotels waar Roos en ik nog niet zo lang geleden hebben gelogeerd, vandaar de titel van deze blog; ik was nog niet eerder zo vaak in Holten. We spraken nog wat over de nieuwe kinderen en over de ontmoeting die zij soms arrangeren. En toen namen we afscheid en ging ik lekker op tijd naar de trein. De noise cancellation weer opgezet en in de Intercity lekker in slaap gevallen; niet lang maar daar knap je wel van op.
Thuis gekomen gekookt en het restje soep naar binnen gelepeld en tot slot een paar bloggies geproduceerd.
Joke appte nog dat Bram het brood van opa lekker vond; ik had wat rozijnen/notenbrood meegenomen en Joke een sneetje meegegeven.
Morgen naar Dick; er lag vandaag ook een mailtje van Ab met de vraag of ik morgen tijd had om in de Koogbraak te helpen met riet ruimen; helaas kan ik mezelf niet in tweeën delen. 

Geen opmerkingen: