21 november 2018

Een interessante collectie

Figuratief werk van Mondriaan
Niet echt ziek, maar sinds die kotspartij van afgelopen zaterdagnacht voel ik me niet helemaal tof; werd vanmorgen gewoon niet warm en voelde me moe. Heb tot mijn spijt Ab af moeten zeggen voor het werken morgen in de Eilandspolder. Een hele dag in die kou lijkt me niet verstandig. Ab appte terug dat ik maar in bed moest met een grog. Dat leek mij overdreven; rustig aan doen vandaag leek mij meer aangewezen. Dat werd dus een museumpie en wel het gemeentemuseum den Haag. Dat komt er te weinig van; ik ga wel regelmatig naar den Haag, maar dan is het voor bezoek aan Arja en de kinderen. Deze week had ze het daarvoor te druk en dus kon ik met een gerust hart naar het Haags gemeente museum en dat viel me niks tegen.
Jawlensky
Via een tentoonstelling over Islamitische kunst liep ik Delfts aardewerk binnen en daarna een bijzonder interessante tentoonstelling over "de Stijl" met veel werk van Piet Mondriaan, ook uit zijn figuratieve tijd, Bart van der Leck en anderen. Verder ook een tentoonstelling met diverse schilders van de Blaue Reiter gegroepeerd rond von
Egon Schiele
Jawlensky en Kandinsky. Maar ook een Egon Schiele, afwisseling alom; een museum om zeer frequent te bezoeken. De mooie zwevende sculptuur van Bontecou kon ik niet vinden; was ook niet in het Kröller Müller tot mijn verbazing. Is toch een werk dat mede dankzij financiering door de Vereniging Rembrandt is verworven.

Geen opmerkingen: