01 oktober 2016

Een ontbijtje van niks

Op het graspad langs het veen
Hadden we gisteravond ontzettend lekker Belgisch konijn, gestoofd met uien en wijn in een heerlijke saus "opgenuttigd", daar was het ontbijt vanmorgen in het hotel helemaal niets; zeker in vergelijking met Hotel Zur Buche in Müzenich was het een afgang. Maar daarom niet getreurd want we hadden heerlijk geslapen, voelden ons helemaal uitgerust en hadden zin in een laatste dag wandelen door de Venen.
Op zaterdag en zondag rijdt bus 385 iedere twee uur tussen Eupen en Monschau via Ternell, de leuke uitspanning middenop de waterscheiding van de Helle en de Schwarzbach aan de bovenloop van de - hoe kan het anders - Ternellbach. We hadden na deze drie dagen de Helle wel voldoende gezien en wilden voor de broodnodige "afwisseling" wel eens door het dal van de Schwarzbach lopen. Maar eerst om 10.01 de bus genomen met een Euregioticket - geldig voor 2 personen in het weekend - naar Ternell. We hebben daar thee en taart genomen, eigenlijk meer om weer eens van de sfeer aldaar te genieten - Ternell is een poss gesloten geweest vanwege een verbouwing - dan om iets te nuttigen.
We hadden niet zo'n vast omlijnd plan voor vandaag; gewoon richting Duitse grens om de bus te nemen vanuit Monschau, Konzen of Fringshaus terug naar Aachen.
We begonnen met het pad langs de Schwarzbach en kwamen aan het eind bij de plek waar Dick ooit een foto van mij nam die de eerste Blog van 11Science "siert"; was een beetje een verrassing voor mij; vroeger sjokte ik altijd achter vriend Dick aan die deze streken op z'n duimpje kent en dan kwam ik bij de markante plekken als het Janssenkreuz, hier eveneens in de buurt of bruggetjes. Ook nu gingen we via een bruggetje dat ik me kon herinneren als toegang gevend tot een bijzonder nat gebied en waar ik ooit een filmpje op heb genomen in de sneeuw (staat op Youtube). Het gebied was nu zodanig gedraineerd dat er geen sprake meer was van nattigheid; begrijp ik niet goed in het kader van het beheer van dit gebied.
Uiteindelijk kwamen we bij Konzen uit en namen de bus naar Monschau om wat te nuttigen. Gezellig om daar weer een uurtje te zijn. Dat was de afsluiting van een heerlijke vier dagen want vanuit hier gingen we met bussen en trein terug naar huis. 

Geen opmerkingen: