27 oktober 2016

Bilthoven koopt elkaars ouwe zooi

Ieder jaar kijk er weer naar uit; de jaarlijkse bazar van de WVT. Iedere rechtgeaaarde Biltenaar brengt zijn nog best wel goede spullen en overtollige boeken om niet in bij deze bazar. De vrijwilligers van WVT organiseren een hele kermis hieromheen met lootjesverkoop en op de laatste dag met afdingen.
Mijn wekkers en kartelmesjes, maar ook een stel soepkoppen, diverse soorten messen en m'n slagroommixer heb ik hier in de loop der jaren aangeschaft en natuurlijk speelgoed voor de kleinkinderen, een hele grote doos vol staat voor hen klaar ondanks dat ze hier zeer zelden komen. Soms kom ik nog wel eens iets in m'n schuur tegen waarvan ik helemaal niet meer wist dat ik het bij de WVTbazar had gekocht. Het is allemaal voor een goed doel. Maar wat ik nooit kan laten is het kopen van boeken; zelfs boeken die ik al gelezen heb, die ik soms zelf al eens heb weggedaan. Met kilo's tegelijk; goed voor de vakanties en gewoon om maar eens te proberen. Zo heb ik vorig jaar Tirza van Grunberg gekocht; een schrijver waar ik tot die tijd een ingebakken weerzin had. Terecht zo bleek toen ik "Tirza" probeerde te lezen; een boek waarvan de schrijver zelf verbaasd moet zijn geweest dat het verkocht werd; helemaal niks. Maar ook Dostojevski's die je niet eens meer in onze bibliotheek kunt lenen en andere "Russen" heb ik bij de WVT aangeschaft.
Ik had Roos al gevraagd of zij wist wanneer de bazar dit jaar weer zou zijn; de openingsdag was vandaag, om 14:00 uur. En zo tegen drieën waren wij ook van de partij. Ik kocht wat kartelmessen; vind ik handig en mijn eerste kartelmessen kocht ik ook voor een habbekrats bij de WVTbazar. En verder zoveel boeken als dat er in m'n fietstassen pasten. Leesvoer voor een jaar! Heerlijk; een hele serie "Maks'", boeken van Geert Mak dus.

Geen opmerkingen: