15 oktober 2016

Markt in Loulé

De echte originele boerenmarkt in Loulé
Na weer een heerlijk rustig avondje konden we toch een gat in de dag slapen voor we vertrokken naar de markt in Loulé. Daar kun je met de excursiebus naar toe, een ochtend met de gids, voor een euro of 25, maar het kan ook met de lijnbus en dan heb je de hele dag als je wilt, en je kunt je eigen tempo bepalen.
U raadt het al, dat werd onze keus. Toen we aankwamen om elf uur was de mensenmassa enorm. Toch is het een alleraardigst plaatsje en we hadden al snel de mooie overdekte markthal gevonden. Volgens voornemen kochten we alleen vijgen, en o ja sinaasappels, en die suikeramandelen waren toch ook erg lekker. Daar was dan nog de slager met prachtige worsten om ook thuis eens cataplana te maken. Ach het is heerlijk toeven in die overvloed. Gelukkig maar dat vis, zoals geep, bacalao, kleine haai, of banket zoals oesters en schelpdieren niet in aanmerking komen voor het meesjouwen in de rugzak. Anders hadden we het nog moeilijk gekregen....
Prachtig uitgestalde waren uit de zee.

Om half drie stierf het dorpje ineens uit. Alle winkels gingen dicht maar ook alle café 's dus we zakten weer onderuit in de bus naar Albufeira waar we voldaan aankwamen, nog wat wijn en meloen kochten en ons installeerden op ons terras.

Geen opmerkingen: