08 oktober 2016

Het liep een beetje anders

Gekke dag die eindigde met de komst van het varkensvlees uit Zelhem
Het is alweer een tijd geleden dat Roos en ik een etappe van het Maarten van Rossumpad hebben gelopen; werd dus weer hoog tijd en zo hadden we voorgenomen om dat vandaag te gaan doen. Zou echter een heel andere daginvulling worden.
Om kwart over zeven ging de wekker en sprong Roos uit bed. Ik zorgde nog voor een klein ontbijt en daarna ging ze naar haar eigen huis om zich voor te bereiden op de wandeling. We spraken af dat we de stoptrein van 9.00 uur zouden nemen.
Om kwart voor negenen zette ik mijn fiets neer op het Emmaplein en liep naar het station. Al wie er kwam, geen Roos. Pas toen de trein zo'n beetje binnen reed kwam ze aan. Ik zei nog: "jij wilt je ook altijd haasten hè". Roos komt altijd op het allerlaatste moment binnen bij de Pilateslessen van Debbie, vandaar. Maar nu was er iets aan de hand; haar hand bloedde. "Ik ben met de fiets gevallen", zei ze waarop ik voorstelde om de wandeling te cancellen. Daar wilde ze in eerste instantie niets van weten en vanwege de aansluiting in Wezep op de buurtbus moesten we direct in de stoptrein instappen. Dat ging niet goed; na de schrik en het toch nog haastig met een defecte fiets naar het station toe fietsen hadden haar geen goed gedaan en ze dreigde van haar graatje te gaan. In Amersfoort uitgestapt en even rustig op een bankje gezeten tot ze weer een beetje bij de wereld was en terug naar Bilthoven. Eerst de fiets strompelend naar de fietsenmaker gebracht en daarna voor de schrik nog maar even naar de viswinkel voor een broodje garnaal. Ik heb haar vervolgens gearmd naar de ingang van het bos bij de ijsbaan gebracht waarbij we nog op een bankje de meegenomen koffie hebben gedronken met de koekjes van van Ingen die nog over waren van het bezoek van Joke en Bram. Het ging wel weer en onze wegen scheidden. Ik liep terug naar het Emmaplein en om kwart over twaalf stond ik weer bij m'n fiets. Nou ja, gelukkig had die arme Roos niets gebroken; wel was haar hand en elleboog geschaafd en had ze haar bovenbeen behoorlijk gekwetst; zou een stevige blauwe plek gaan worden en kon ze voorlopig maar moeizaam lopen.
Ik ben nog even naar de fitness geweest en de sauna en bubblebad genoten. Nog even thee gedronken in de tuin bij Roos. Ging wel weer; ze was wel van de schrik bekomen maar had een zeer been.
's-Avonds nog een biertje gedronken bij Roos; het varkensvlees van Veldvarkens werd bezorgd door de zus van jorieke; hoeven we niet helemaal naar Zelhem. Gekke dag al met al.

Geen opmerkingen: