31 oktober 2016

Bridgeles in het voormalig Romeinse rijk.


Lekker in het zonnetje in ons eigen bos
Het was vanmorgen prachtig weer; echt weer om een middag binnen te gaan zitten bridgen. We hadden ons voorgenomen om naar de instructieles van Hans Lemmen te gaan in Utrecht. Maar eerst een wandeling achter bij ons in het bos. Lekker een paar uurtjes gewandeld en op een bankje wat van de zon genieten. Passerende dames waren bereid om een foto van ons te schieten.
En daarna naar Utrecht met bus 77. Hans had een ruimte gehuurd van de scouting ergens in Utrecht stad. Achter het zaaltje stonden ook wat stoelen en een bankje buiten waarop de aanwezigen nog even van de zon konden genieten alvorens we om 13.30 zouden beginnen. Het was drukker dan Hans verwacht had, maar het liep als een speer. Ontzettend leuk en zonder kastjes maar ook zonder gewissel tussendoor; met een enorme vaart konden we spellen die ontleend waren aan een Ruiten Boer toernooi doornemen.
De limes, grens van het voormalig Romeinse rijk
Hans kwam voortdurend langs om commentaar te geven op de biedingen. We vonden het ontzettend inspirerend. Leuke mensen waar we de instructiemiddag mee gespeeld hadden: Willemien en Anton; ze vroegen of we volgende week weer met hen zouden willen spelen; dat wilden wij best.
Na afloop viel ons een streep op in het plaveisel van het wandelpad: "hier liep de grens van het Romeinse rijk", zei Roos. Het bleek een grensstreep te zijn met daarop het woord "limes", grens. En wij hadden aan de zuidzijde, dus de ROmeinse zijde van die grens zitten oefenen, vandaar de zonderlinge titel van dit Blog.

Geen opmerkingen: