22 oktober 2016

Asbak vol; nieuwe auto!

Eerst maar even een paar zaterdagklusjes doen; oud papier wegbrengen naar de verzamelplaats bij de kerk; plastic verpakkingsmateriaal in de daarvoor bestemde container en m'n organisch afval bij Roos in de compostbak resp. de groenbak voor afvoer van aardappel- en sinaasappelschillen.
Ik dacht nog; die ouwe fiets begint toch wel erg zwaar te rijden; misschien moet ik tòch maar eens een andere kopen. Eigenlijk gebruik ik dit ouwe fietsje alleen maar voor in de buurt: naar het station, naar de fitness, naar Albert Heijn, naar de markt of soms andere boodschappen. Gewoon zomaar een eindje fietsen doe ik eigenlijk nooit; ik houd ook helemaal niet van fietsen; krijg er een zeer achterste van en op de fietspaden is het ook niet meer plezierig toeven met al die scooters, racefietsers en ander snel rijwielverkeer; ik wandel ook liever. 'sAvonds fiets ik al helemaal niet want fietsers zonder licht zie ik niet goed meer, mopperde hij verder; m'n ogen worden minder met het ouder worden, zoals bij iedereen denk ik.
Bij het van de stoep afrijden merkte ik dat m'n banden wel opgepompt mochten worden. Dat was lang geleden gebeurd bij de laatste reparatie bij fietsenmaker van Weelden; die had mijn karos zodanig goed opgeknapt dat ik ik er al bijna weer een jaar zonder mankeren op heb kunnen rijden. Dus de banden maar even opgepompt en tot mijn verbazing leek het wel of ik al een nieuwe fiets had; hij reed weer zo licht als een zonnetje?!
Ik moest er zelf om lachen en de gedachte sprong naar voren over dat grapje van iemand die een nieuwe auto wilde aanschaffen omdat zijn asbakje vol was, vandaar die wat bizarre titel van dit Blog.

Geen opmerkingen: