11 oktober 2016

Met de trein naar Silves

Stationnetje van Albufeira te Ferreiras
Roos wist dat er een treintje reed vanaf station Albufeira. We kenden heg noch steg in dit toeristenstadje en gingen eerst maar eens op onderzoek uit. Een plek om te ontbijten hadden we snel gevonden op een centraal plein waar ook bussen stopten. We kregen informatie bij de Busshop en vonden met die informatie het centrale busstation. Maar we wilden met de trein. Bleek het station van Albufeira behoorlijk ver van het centrum te liggen maar met de bus was het goed bereikbaar. Dus wij met de bus naar Ferreiras, voorstadje van Albufeira met station. We hadden nogal wat tijd voordat de trein zou vertrekken en maakten daarvan gebruik om bij een fruteria flink fruit en knoflook in te slaan. En toen met de trein naar Silves. Bleek het station behoorlijk ver van het plaatsje vandaan te liggen, maar vanuit de verte zag het er goed uit. Conclusie: de trein is niet zo handig om in het centrum van een plaats te komen; kun je beter de bus nemen.
Lekker Indiaas gegeten in een Tandoori restaurant
We hadden in Ferreiras een veelbelovend restaurant gezien waar cataplana werd geserveerd. Bleek helaas net gesloten te zijn toen wij er weer aankwamen met de trein. Morgen nog maar eens proberen.
In het appartement lekker fruit gegeten en het 'savonds bij een Tandoori restaurant opnieuw goed laten smaken. Glaasje wijn op het terras en slapen met de geit.
Inmiddels hebben we de infrastructuur aardig geïnventariseerd. Verder zullen we met bussen gaan reizen en lekker cataplana gaan eten in Ferreiras.

Geen opmerkingen: