12 oktober 2016

EIndelijk cataplana

Cataplana, koperen pan met een fantastisch gerecht
De eerste keer dat we dit heerlijke gerecht hebben gegeten was jaren geleden in Beja, in Alentejo; een gerecht dat zich kenmerkt doorcombinatie van varkensvlees, worst en schelpdieren; fantastisch van smaak.
Vandaag namen we de bus eerst vanaf het apartementenhotel naar het busstation en vervolgens met de bus naar Ferreiras. De bazin was verrast dat we zoals we gisteren hadden gezegd ook werkelijk waren terug gekomen; we zouden er bepaald geen spijt van krijgen. Het was een restaurant waar vrijwel alleen Portugezen zaten te eten en slechts enkele toeristen; Ferreiras is ook helemaal niet toeristisch zoals Albufeira met haar brede strand en straten vol spulletjes om de verveling van de toeristen te verdrijven.
Het was een typisch familiebedrijf met vader, moeder en zoon en in de keuken twee tovenaars, twee dames die de lekkerste dingen klaar maakten. Wij bestelden de cataplana en hebben die tot de laatste druppel saus opgesmikkeld. Nog een lekker zoet nagerechtje en volkomen verzadigd en tevreden weer terug gegaan naar Albufeira. Vanaf het busstation zijn we met een andere bus die alle buitenwijken van de stad aandeed terug gereisd naar het centrum van de stad; nu krijgen we een beetje door hoe alles in elkaar zit en kunnen we e.e.a. dat we op de heenweg met de bus van Faro naar het appartement onderweg hadden gezien plaatsen.
Nog een biertje gedronken onderweg en terug naar het appartement en wijn met bergkaas van kaaswinkel John uit Bilthoven genoten. Weer bijtijds de koets in.
De foto is afkomstig van Algarve Guide

Geen opmerkingen: