15 juli 2013

Lekker warm water in de oceaan

Van de goed geïnformeerde heer van de Tourist Information op de Azoren hadden we vernomen dat er een natuurlijk warm water bad was ergens bij de kust. Je kon daar het best heen gaan wanneer het eb was met opkomend water.
Wij consulteerden een plaatselijke krant en zagen dat we eigenlijk slechts één mogelijkheid hadden en dat was op de laatste dag voor ons vertrek, de zondag; in de ochtend was het dan eb. Dus wij met de bus naar de dichtstbijzijnde bushalte in de één of andere wereldplaats die me even niet te binnen wil schieten en van daaruit nog een uurtje lopen. Ponta da Ferraria.
Het lag diep beneden aan de zee uiteraard; we konden het al zien liggen; een vrij steil pad naar beneden bracht ons ter plekke.
Was ook weer prima verzorgd en (uiteraard?) gratis. Met toilet, douchevoorziening, kleedruimtes en de mogelijkheid om iets te gebruiken en afgezien van de gebruikte consumptie weer gratis; echt heel bijzonder hoor. Een riant bad, natuurlijk temidden van lavasteen, maar voorzien van een zwembadtrapje. Roos waagde zich erin; heerlijk warm water; de opkomende vloed zorgde voor kouder water; het mengsel voelde heel bijzonder aan aldus Roos. Ik heb me er niet aan gewaagd; mijn voeten zijn zo gevoelig op steentjes dat ik het wel goed vond. Maar later had ik toch wel spijt; het is natuurlijk wel een heel bijzondere ervaring zoiets.
Van een fransman hoorde ik dat het bij echte eb gewoon te heet is om in te zwemmen; het was nu eigenlijk optimaal. Nou Roos heeft er van genoten! Van ons beider foto-toestellen waren op deze laatste dag de batterijen leeg; we hebben dus helaas geen foto's. Ik zal eens kijken of ik wat op internet kan vinden.

1 opmerking:

Roos zei

bijv. http://www.eaulalagirl.eu/images/reizen/azoren2013/azoren22.jpg