14 juli 2013

Gijs was here!

Pfff, even op de bank gelegen voordat ik deze Blog kon schrijven. Wat een heerlijk weekend was dat, maar ik was er wel moe van?!
Achterop de fiets bij opa
Arja was hier met haar twee kiddo's, mijn twee kleinkinderen dus: Gijs van 2 en een half jaar en Evi van bijna 6 maanden. Ik had hun gisteren opgehaald bij Suus, vriendin van Arja, hier in de buurt. "Opa boekje" werd ik begroet door Gijs. Hij praat inmiddels uitstekend; opnieuw verbazing van mijn kant over hoe snel dat toch gaat. Achterop m'n fiets, beentjes in de zijtassen; Arja met de kinderwagen, beladen met allerlei tassen en het logeerbedje op naar de kipjes bij zoon/broer Peter. Kipjes bekeken, in de vingers laten pikken, eitjes rapen, broedse kip aaien; reuze spannend allemaal. Nog even met Tycho gesproken en toen door naar het huis van Roos. Onderweg nog even langs de moestuin via Theo M. en natuurlijk als trotse opa dochter en kleinkinderen voorgesteld. Bij Roos kopje thee gedronken; Gijs liep door het hoge gras in de tuin; Evi ging lekker eten en kreeg een verschoning. Kneuterig hoor die kleintjes. En toen weer verder op opa's fiets naar de flat.
Wat was dat leuk zo met de grote Gijs; spelen met water in de gootsteen (deed me aan m'n eigen kleuterjaren denken bij m'n grootmoeder in de Kinkerstraat met palingkoppies in een waterglas). Hij bleef aardbeien eten. Daarna lekker smullen van de zelf gebakken patatjes, de kindertjessla volgens oud recept van de Hoflaan, gebakken kippenvleugels en zelfgekookte vla voor toe. Haas voor Roos en mij en een entrecote voor Arja. Ik had me behoorlijk uitgesloofd.
Patatjes gebakken: verzoeknummer
Gijs kon van de opwinding niet slapen, maar op verzoek van Arja kreeg ik hem rustig en viel hij in slaap.
Aan de koffie en de borrel. Peter en z'n meisje kwamen ook nog even langs. Arja viel om van de slaap en wij gingen naar "de overkant" om te slapen.
Vanmorgen werd ik om 8.00 precies geSMS't: Gijs vraagt: "waar is opa boekje nou"? Dus ik snel naar de flat. Arja kroop er nog even in; een jonge moeder kan wel wat slaap gebruiken.
Gijs lustte mijn zelf-gebakken, wat erg stevig uitgevallen volkorenbrood met appelstroop. Wat kan dat joch lekker eten. Appelstroop aan m'n stoel gesmeerd, zwaar verkouden, niezend met grote snottebellen. Gelukkig had ik volop zakdoekjes om z'n neus te vegen. Af en toe lag het snot op de vloerbedekking. ś Middags naar het bos; weer op opa's fiets achterop. En daar natuurlijk hollen totdat het hem te veel werd.
Op de schouders. Roos met Evi in de wagen
Tja, dan maar op de schouders. Evi nog verschoond ergens middenop het wandelpad. En toen weer naar de flat; alles weer naar boven gesjouwd, nog wat gegeten en gedronken en toen weer alles naar beneden gesjouwd want ze gingen weer naar Den Haag terug. Precies op tijd voor de bus en toen weer met z'n tweetjes naar huis om na te puffen.
Ik zag iets onder de tafel in de zithoek zitten: een stukje brood met pindakaas aan de tafel geplakt. Ik moest zo lachen; "Gijs was here" zei ik tegen Roos en maakte er een foto van. Heerlijk weekend geweest! Voor herhaling vatbaar, maar nu ff bijkomen har har.

Geen opmerkingen: