22 augustus 2012

Vakanties lopen ten einde

De mediterrane zon brandt de cosmetica in.
Foto geplukt van Internet
Je merkt het op straat; het wordt weer drukker op de weg; je ziet veel onnatuurlijk bruine benen en ruggen, veroorzaakt door de inbrandende werking van mediterrane zon op cosmetica gesmeerd vel. Men is weer terug! En natuurlijk is de school aan de overkant weer begonnen. Gezellig die kindergeluiden.
Het is ons uitstekend bevallen om dit jaar juist in die vakantiemaanden in NL te blijven. Al met al was het deze Hollandse zomer goed toeven in deze dreven. Natuurlijk af en toe regen; we hebben gewandeld dat onze schoenen smeekten om rust; van de adresjes van vrienden op de fiets hebben we veel meer gebruik gemaakt dan in andere jaren. En het belangrijkste was wel dat we opnieuw konden constateren dat ons eigen land één van de fijnste wandellanden van Europa is. Natuurlijk geen bergen, maar wel heide, venen, duinen, bossen, mooie oude steden, heuvelland, kortom afwisseling. We hebben het grensgebied verkend via het Noaberpad en hebben al met al een  fantastische vakantie gehad.
Het werkt aanstekelijk want we hebben nog steeds niet de neiging om het vliegtuig weer op te zoeken; zal wel komen als de herfst overgaat in de winter. Dan lokken de Canarias en Andalucia ons weer.

Geen opmerkingen: