Pâté de foie gras |
Ganzenlever kocht ik wel eens bij de Hanos en op advies van een professionele kok bewaarde ik het ingevroren in stukjes en at ik het rauw; met wat fijn zout smaakte dat prima overigens. Maar ..... afgelopen 1 augustus waren Roos en ik in hotel restaurant "Het Boschhuis" in Ter Apel en daar zag ik, bij het ontbijt, een enorme boekenkast met kookboeken, waaronder "Het groot pâté boek" van de hand van Friedrich Ehlert et.al. met daarin een recept van Pâté de foie gras. Mijn enthousiasme was groot en we waren nog niet thuis en ik had een exemplaar besteld via www.boekwinkeltjes.com de onvolprezen leverancier van tweedehands boeken. En nu is het er van gekomen en heb ik met de ingrediënten die ik in huis had en een foie gras van eend bij de Hanos vandaan, een pâté de foie gras gemaakt. En hij smaakt fantastisch.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten