17 juni 2012

Nijntje Pluis voor kleine Gijs

Gezellig voorlezen. Gijs vol aandacht.
Het is er dan eindelijk van gekomen; ik heb voor het eerst mijn kleinzoon Gijs voorgelezen. Niet alleen dat; ik zag hem ook voor het eerst lopen. Pittig, zo'n klein menneke met die korte pootjes dat in huis ronddribbelde. Tot mijn genoegen was hij erg bezig met boekjes; Arja heeft inmiddels de boekjes niet meer nodig omdat ze de teksten van Nijntje Pluis natuurlijk uit haar hoofd kan opzeggen. Hij kwam al snel met z'n boekjes bij Roos en mij om voorgelezen te worden. Daar verheug ik me al op sinds hij geboren is; zo'n klein kind dat vol verwachting, opgewonden naast je of op je schoot komt zitten en dan samen het boekje lezen. En werkelijk, of hij alles voor het eerst hoorde zat hij van spanning met z'n handjes te wrijven wanneer ik de bladzijden steeds maar opnieuw met hem doornam. 
Voor z'n anderhalve verjaardag had ik een dennenappel meegenomen uit het bos bij Les Lavandes waar mijn vader zo graag kwam. Hij vond het een spannend speelgoed.
We hadden een heel gezellige dag met het fijne gezin van m'n dochter (foto's kunt u hier zien) en zijn 'smiddags door zonnig den Haag naar het station terug gelopen. Arja had tot mijn verrassing zelfs voor mijn verjaardag en voor vaderdag (het was vandaag vaderdag?!) een kadootje voor mij; dat is wel het laatste wat ik had verwacht. Het gaf me een bijzonder harmonieus gevoel! Dankjewel dochter.

Geen opmerkingen: