23 juni 2012

In Europa van Geert Mak

Geert Mak op reis in Europa
Gisteren was het slecht, althans nat weer. Roos en ik gingen als iedere vrijdag naar de markt voor de wekelijkse boodschappen (zoon Peter ging ook mee omdat ik hem de markt als voordelig inkoopcentrum had geadviseerd!); we werden overvallen door een regenbui(tje). Verder heb ik vrijwel de hele dag lezend doorgebracht met Geert Maks' "In Europa". Het leest zo heerlijk weg met die PRST-1 e-reader (inmiddels heeft broer Jan er ook één aangeschaft). Pas toen het begon te schemeren heb ik mij vermand om van mijn lees-sponde op te staan om even lekker met bridgepartner Roos te steppen (computer Bridge) op Internet.
Natuurlijk had ik "In Europa" al eerder gelezen; zo'n 8 jaar geleden schat ik. Toen al vond ik het een fantastisch boek over de recente geschiedenis van Europa. Maar nu, na mijn bezoeken met vriend Peter C. aan de loopgraven en slagvelden van WO I met de bijbehorende musea, de Maginotlinie en na het lezen van "het ijzig hart" van Almudena Grandes, de Lanny Budd serie van Upton Sinclair en het beluisteren van lezingen van Maarten van Rossem, krijgt die eerste helft van de 20e eeuw veel meer perspectief.
Vandaag wordt het lekker droog; een echte wandeldag, dus, er-op-uit, een étappe van het Drenthepad en op de heen- en terugweg weer lekker genieten van Geert Maks' weergaloze werk, met de e-reader, in de trein en gebruik makend van mijn NS DalVrij abonnement.

Geen opmerkingen: