04 juni 2012

Chambre d'hôtes in Belvès

Belvès vanuit de verte
Eerder schreef ik al dat we in Belvès geen plek meer konden vinden in één van de drie hotels. Maar een vriendelijke en behulpzame dame bij de Information touristique wist een prima adresje direct om de hoek. Bij Jane en Colin Turner, een Engels kunstenaarsechtpaar dat wisselend in de UK en de Dordogne woonachtig was. We konden terecht voor een zeer schappelijke prijs voor een prima kamer met uitgebreid ontbijt. We zijn er twee dagen gebleven en zullen hier zeker terug komen.
Door Jane zelf beschilderde voorstelling
Belvès is gelegen aan één van de twee spoorlijntjes die in dit deel van de Dordogne lopen, dus je kunt er alle kanten uit. Verder is er veel te wandelen en te zien in de directe omgeving; de paden zijn uitstekend gemarkeerd en bij de Information liggen de bijbehorende routekaarten in de vorm van gratis folders. We kwamen op de wandelroutes niemand tegen.
Belvès maakte ook niet zo'n overdreven touristische indruk als b.v. Limeuil en Les Eyzies; het heeft naast de obligate touristenwinkels ook uitstekende slagers en restaurants zonder overdreven pretenties. Kortom je kunt er voor een redelijke prijs uitstekend terecht en dat is wat wij altijd zoeken. Wij zullen dan ook in het vervolg in Belvès neerstrijken.
Advies voor een fijne wandelvakantie in de Dordogne: ga vanaf het vliegveld Bergerac direct met een taxi naar het station Bergerac en neem de trein naar Belvès (overstappen in Le Buisson). Vraag bij de Information naar de wandelfolders en zoek via hen een onderkomen: wij adviseren Jane en Colin Turner ondanks het kabaal overdag van een ventilator van het tegenover liggende ziekenhuis; die stopt met kabaal voordat je van de wandeling terug bent en 'snachts draait hij niet. Als het niet te veel regent heb je vervolgens een fantastische vakantie!
Hier de gegevens van Jane en Colin Turner:

Two rooms available - one family room with en-suite facilities and use of a mezzanine (dat is dat zitbad) and one double room with shared facilities. € 30 per room per night, € 5 per person for breakfast.
tel. 0553295216
address: 3 Rue de l'Hôpital - 24170 BELVÈS - France
mobile: 0447522536243


Advice for visitors of this interesting part of the Perigord. After arriving at the airport of Bergerac, take a taxi to Bergerac railwaystation and take the train to Belvès. Change train in Le Buisson. In Belvès you go for Tourist Information, pick up the information for walking around Belvès for free and walk further on for the Turners for B&B.

Geen opmerkingen: