23 april 2011

Over de Lekdijk naar Culemborg

Het Waterliniepad loopt na de waterinlaatplaats bij de Lek verder naar Culemborg. Daar de pont over en dan het schitterende plaatsje in. Een oud plaatsje, één van Neerlands schoonheden. Daarvan kom je er toch wel veel tegen als je wandelt. Eerder noemde ik al Elburg, maar ook Spakenburg en dan nu Culemborg doet je goed.

Boerderij langs de Lekdijk op weg naar Culemborg
Aan de ene kant de landerijen met vaak prachtige boerderijen. Hier en daar liepen de koeien al buiten+ het is ook zulk prachtig weer inmiddels. De bomen staan in bloei. Aan de andere kant het fraaie Hollands rivieren landschap met de uiterwaarden en de kalme stroom van de Lek. Heel in de verte de spoorbrug met daarachter de gierpont naar Culemborg.

Hollands rivierenlandschap


Met in de verte de spoorbrug

Moe sjokten we verder langs een boerderij die ik wel vanuit de trein kende. Bij (heel) hoog water stond deze boerderij voor mijn gevoel middenin het water. Nu zag ik dat de weg naar de pont over een dijk loopt waaraan deze boerderij is gelegen op een terp. Zo houdt hij zijn voeten droog en is er toch verbinding met de buitenwereld. En dan aan de overkant, nog een klein stukje lopen ligt het dorp (of stad?) Culemborg. Ik was er nog nooit geweest en verbaasde me over de fraaie gebouwen die rond het oude dorpsplein stonden. 

Kent u dit merk nog?
Een reusachtige ouderwetse advertentie voor een al lang verdwenen sigarettenmerk versierde de straat. De vismarkt en niet te vergeten het poortgebouw. Ik toon het u in de fotocollage, die u hierbij kunt aanklicken.

Geen opmerkingen: