22 april 2011

Kamperfoelie

Gisteren was het weer zo heet. Voor mijn goede vriend Dick aanleiding voor een hilarisch mailtje dat ik absoluut Blog-waardig acht:

...... dacht ik dat het gister zo heet was, kwam vandaag er nog eens overheen. Geen zuchtje wind, ik was om de hitte te ontlopen al om 8 uur op pad gegaan. Bij vertrek nog koel maar rond negen aangenaam warm, tegen tienen was het al heet, rond 11 snoei en tegen de middag stond de lucht te trillen en was de tijd rijp voor Fata Morgana's. Maar toen was ik gelukkig al weer bijna terug in Vaals waar een heerlijke ijshoorn met 2 bolletjes vers kaneelijs me wist te behoeden van verdere oververhitting. Gelukkig had ik vandaag wel voldoende water meegenomen.
Thuisgekomen lekker onder de does, en mijn schamele haartjes gewassen met shampoo met kamperfoelie extract. Wat me stil bleef staan bij de naam kamperfoelie. Beetje raar, want in elke andere taal heet deze welriekende slingerplant geitenblad. (fr: Chevrefeuille, du: GeissBlatt, eng: Goat Leaf etc.)
Werd het dan in Kampen als surrogaat foelie gebruikt of zo? Maar nee, de waarheid lag na wikipedisch nazoeken wat simpeler. Het is een verbastering van de Italiaanse naam CapriFoglio, wat -jawel- ook weer geitenblad op zijn italiaans is.

na dit welriekende speurwerk het noordbalkon opgezocht (zuidbalkon is een oven) met een biertje en een boekje. 
 
Einde citaat

... en mij snikkend van het lachen achter de PC laten zitten!

Geen opmerkingen: