28 januari 2024

Kleine Emily

 

Lieve foto met Emily tussen ons in

Daar stond Martijn ons op te wachten met dochter Emily op z'n schouders. Fijn dat ze terug zijn in Nederland en fijn om elkaar weer te begroeten. Emily keek nog wat bedenkelijk wie die onbekende oma en opa wel waren, maar het ijs smolt heel snel. Terwijl ik genoeglijk voorin de auto met Martijn zat te praten hadden Emily en Roos al snel de juiste toon gevonden, wat een fijn gevoel. En Margot stond ons lachend op te wachten in de deur bij aankomst bij hun nieuwe huis, zag er schitterend uit en al snel zaten we aan de koffie met taart.
Toevallig had ik van de week gezien dat het vandaag vrijwel op de dag af vier jaar geleden was dat ik hen uitgeleide had gedaan op Schiphol toen ze met z'n tweetjes naar Surabaya gingen en dan nu weer terug in hun eigen huis. Wat is die tijd gevlogen en tussendoor zijn ze nog regelmatig terug in het vaderland geweest. En die moderne communicatie middelen maakten het contact ook wel erg makkelijk gelukkig.
EN dan nu weer aan de koffie en na een lunch lekker aan de wandel.
Aan de wandel

Emily blijkt een stevige wandelaar in spe te zijn, ze weigerde absoluut om in de wagen plaats te nemen, ze was onvermoeibaar. We liepen wat door Breda, kinderspeelplaats en voor ons onbekende buurt. Heerlijk zo en lekker met kleindochter, We gingen weer terug voor de thee en vertrokken weer, we wandelden met z'n tweetjes naar het station en de OV engel zorgde voor een aansluitende trein naar den Bosch binnen de minuut. We waren dan ook weer vlot in den Bosch waar onze wegen hadden kunnen scheiden maar Roos besloot mee te gaan naar de flat. Ik nodigde haar uit om deze heerlijke dag feestelijk te besluiten en bij "de Chinees"  op de Hessenweg te gaan eten. Was reuze gezellig, gaf ons weer het zelfde gevoel als "vroegig" wanneer we in Luxemburg waren geweest, sloten we ook vaak af met een Chinees restaurant onderweg.

Geen opmerkingen: