17 februari 2021

Breda Prinsenbeek

Martijn en Margot

 Vanmorgen bijtijds opgestaan; ik had bijzonder onrustig geslapen - waarschijnlijk doordat ik een afspraak had voor vandaag - en ging op weg naar de trein. Lekker door het bos naar het station gelopen. Had - uiteraard?! - een trein eerder dan nodig en haalde daardoor nog een eerdere aansluiting naar den Bosch. Daar moest ik dan ook ruim wachten voor de trein naar station Breda Prinsenbeek, want daar had ik afgesproken met Martijn. Hij is inmiddels al drie weken in het vaderland en dan moet je toch van de gelegenheid gebruik maken om elkaar weer even te spreken. Waar ik had gedacht dat we een wandeling door de stad zouden maken in verband met de Corona maatregelen, gingen we naar hun tijdelijk onderkomen, bij de vader van Margot voor de lunch. Gezellig om hoog zwangere schoondochter ook weer even te zien. Vandaag was de uitgerekende dag, dus veel hoger zwanger zal ze niet worden. Net als vorig jaar met zwangere Arja en Jessica wilde ik graag even met haar op de foto. 
Vervolgens gingen Martijn en ik de omgeving verkennen en een wandelingetje maken. Hij toonde mij de plas waarop hij zondag heerlijk had geschaatst; zijn (klap)schaatsen lagen gelukkig hier en hij had de ongehoorde mazzel dat het deze week zo gevroren had. Ook hij is gek op schaatsen. We spraken vooral over het leven in Indonesiƫ, warm en druk krijg ik de indruk. Ze hebben het daar erg naar hun zin. Straks met z'n drietjes terug naar de gordel van smaragd.
Met m'n zwangere schoondochter
op de foto

Bij thuiskomst verraste Margot ons met heerlijke warme appelflappen van bladerdeeg. Daarna bracht Martijn me naar het station en ging ik met de trein naar Wijhe; een rit van ruim twee uur. Ik was dan ook behoorlijk uitgewoond toen ik bij Roos aan kwam. Even een uurtje uitrusten en lekker hutspot gegeten; dan kun je de wereld weer aan en hebben we de week nog eens doorgenomen. Morgen naar Giethoorn!

Geen opmerkingen: