02 februari 2021

Ephimenco

 Alweer een behoorlijk aantal jaren heb ik een klein abonnement op de Trouw; dagelijks ontvang ik een excerpt van deze redelijke kwaliteitskrant op de computer; dus geen papier, niet het gevoel dat je beslist alles moet lezen en af en toe iets lezenswaardigs. Heel eerlijk gezegd begin ik de nieuwsvoorziening een kwalijke rol beginnen te spelen in het aanjagen van angsten en het uitvergroten van negatieve gebeurtenissen. Ik geef toe dat positief nieuws geen waarde heeft en dat negatieve zaken de verkoop van de kranten aantrekt, maar mij schrikt het af. Ik heb liever kwaliteit; goede nieuwsgaring, goede overzichtsartikelen en ook af en toe iets wetenschappelijks van nivo.
Maar Sylvain Ephimenco zou ik niet graag missen; zijn columns zijn altijd scherp, spreken mij aan en zijn derhalve in mijn ogen zeer de moeite waard. Zeker degene die onlangs verscheen en die vraagtekens zet bij de huidige aanpak van de Corona problematiek. Zo kijk ik er ook tegenaan.
Onder de aanhef: "We zullen misschien moeten accepteren dat ziekenhuizen en begraafplaatsen vollopen", schreef hij dat we heden kiezen voor de ouderen en de jongeren in de steek laten: "men offert het leven op aan de vrees voor de dood". Ik ben het volkomen met hem eens. De strijd tegen het virus zullen we allemaal individueel moeten uitvechten. En de dood hoort er ook bij; dat geldt voor iedereen.
Stimuleer liever dat de mensen wat meer aan hun conditie doen en zich een gezondere lifestyle aanmeten in plaats van die bangmakerij voor dit virus waar de meeste geïnfecteerde mensen niet of nauwelijks wat van merken. 

Geen opmerkingen: