27 februari 2021

Een vrij onbekend stukje veluwe

 

Roos op de pont

Bij Roos vandaan kun je ook de Veluwe bereiken, namelijk door eerst de pont te nemen en dat deden wij vandaag. Een rustig Gelders landschap, leek wel Overijssel, zo rustig was het daar. Via Wapenveld richting Veluwe dat we als een oprijzend stuk bos in de verte zagen liggen. Onderweg hebben we uitgebreid gesproken met een alleraardigste meneer die zijn eenzaamheid, mede ten gevolge van de Corona ellende aan ons kenbaar maakte, maar ook hoe het dorpsleven zijns inziens in de laatste decennia veranderd zou zijn. Hij was niet erg optimistisch helaas.
De Veluwe kwam al dichterbij en uiteindelijk bereikten we die op geleide van de track die Roos op onnavolgbare wijze in Komoot had gedefinieerd. We liepen via die track richting Wezep, een bijzonder fraai stuk Veluwe moesten we constateren en erg rustig voor wat betreft andere wandelaars en fietsers. Tot onze voldoening liepen we zonder overmatige vermoeidheid 18 km deze dag. 
In Wezep namen we de trein naar Bilthoven. Thuis gekomen in de flat verzorgde ik een uitgebreide maaltijd met snijbonen en gebakken uien en vla als nagerecht. 

Geen opmerkingen: