05 maart 2020

Peter onder de pannen

Wat is hierop uw antwoord?
Vandaag zijn zoon Peter en zijn Jessica een geregistreerd partnerschap aangegaan. Ik zag geen verschil met een huwelijksvoltrekking. We waren een beetje bijtijds van huis gegaan om de bus naar Schoonhoven uit Gouda niet te missen en waren dan ook keurig op tijd ter plekke. Lekker vroeg zelfs zodat we nog wat door dit lieflijke plaatsje konden wandelen. Mooie etalage van een juwelier bekeken en doorgelopen naar de plek van het zilvermuseum; daar ben ik nog nooit geweest; moet echt een keer gebeuren.
We liepen terug naar het stadhuis en daar kwam net de hele familie en vriendenschaar aangelopen. Leuk om m'n hele gezin weer eens bij elkaar te zien. Iedereen was van de partij: Joke en Pieter met hun twee kinderen, Hugo en Marjorie, Arja en Walter met hun viertal en tot slot het "bruidspaar" zal ik maar zeggen. Leuk dat er twee hoogzwangeren bij waren; zowel Jessica als Arja "lopen op alle dagen" zoals dat heet.
Ik mocht getuigen
Heel eervol had Peter mij gevraagd of ik getuige wilde zijn en volbracht die taak samen met een goede vriend van Peter, Marco. Getuigen voor Jessica waren haar vader en een goede vriendin.
De ambiance was mooi; een veertiende-eeuws raadhuis dat in de achttiende eeuw volledig op de schop was gegaan. Het was een genoeglijk samenzijn met een enigszins plechtstatige procedure. Na afloop een hele fotosessie op het bordes. Ik vond het heerlijk zo tussen mijn nachwuchs.
Tussen zwangere dochter en schoondochter

We konden gelukkig meerijden met een stel vrienden van Jessica zodat ook wij konden aansluiten bij de lunch die Anneke en Carlos hadden verzorgd. In hun enorme huis was het gezellig toeven.
Lief hè Bram, Evi en Ronja
Marjorie en Roos
Leuk met de kinderen en kleinkinderen gepraat. Nog een grappige foto gemaakt tussen de twee zwangeren met mijn aanstaande 9e en 10e kleinkind.
Een beetje laat realiseerden Roos en ik ons dat we de bus moesten halen, maar die haalden we dan ook mede dankzij de hulp van Joke. Was een heerlijke dag geweest.
Gezellig met Sjoerd op schoot


Geen opmerkingen: