20 februari 2021

Ik loop wel erg achter

Fruitkwekerij Westeneng, Bunnik

 Dat gebeurt me toch niet vaak dat ik een week achter loop met het schrijven van m'n bloggies. Terwijl ik me net stond te scheren bedacht ik mij dat ik eerst maar eens bloggies moest gaan schrijven voordat ik de deur uitga voor de markt, want ja ja, terwijl ik dit schrijf zijn we bijna een week verder.
Maar ik weet nog precies wat ik deze zaterdag heb gedaan hoor lezer! Het was na een voor mijn doen behoorlijk drukke week, die gisteren was afgerond met een heerlijk bezoek aan Arja met haar kinderschare. Daardoor had ik wel de vrijdagmarkt gemist en dus geen fruit in kunnen kopen bij "Johan", de marktkoopman in de Bilt waar ik tegenwoordig mijn fruit koop. Mijn voorkeur om op de markt zo veel mogelijk in te slaan komt door die verrekte "maatregelen" met dat mondkapje; ik vind het vreselijk dat ik dat ding in de winkels moet opdoen en dus vermijd ik dat zo veel mogelijk. Op de markt hoeft dat kennelijk niet?!
Was ik daarom van plan om dan toch maar inkopen te doen bij "de Koopman", een uitstekende groente- en fruitwinkel, daar bedacht ik mij een tweede voorkeur; het kopen bij de producent! En dat is in dit geval de firma Westeneng bij Bunnik, die is alleen op de zaterdag open voor groente en fruit. Zo gezegd, zo gedaan en op de fiets in het prachtige voorjaarsweer naar Westeneng; was ik heel lang niet geweest; was eigenlijk helemaal weggezakt. Ik herkende de baas van het spul, inmiddels een stuk ouder geworden, maar vanwege zijn kenmerkende manier van praten direct herkenbaar. Leuk om hier weer inkopen te doen!


Geen opmerkingen: