06 februari 2021

Poeh, dat belooft wat

 In de krant las ik al dat er een echte winter aan zit te komen en dat werd door Hisso, mijn buurman, tevens weerman bij het KNMI bevestigd. Hij werd helemaal enthousiast over wat voor een exceptioneel weertype we voor het weekend mogen verwachten. Een enorm pak sneeuw zal er vallen in de nacht van zaterdag op zondag en daarna vorst en ijzige koude door een noordooster storm.
De verwachtingen deden me denken aan de eerste winter op de Hoflaan. Dat zal de winter van 79/80 geweest zijn; ik kwam toen terug uit Duitsland; daar was weinig aan de hand, maar naarmate de trein dichter bij NL kwam werd het witter en witter; dikke pakken sneeuw. Gelukkig bereikte ik Bilthoven nog; het noorden van NL was helemaal ingesneeuwd en onbereikbaar geworden zo bleek later. Anneke zat in haar eentje in dat grote huis in de kou. Ik geloof dat de CV het niet deed want ze zat in de keuken voor de oven als ik me goed herinner. Uiteindelijk kon ik haar met e.e.a. uit de brand helpen. Wat hebben we een hoop winterproblemen gehad in dat huis; bevroren leidingen; een krakkemikkige CV installatie. Maar na iedere winter kwam weer een heerlijk voorjaar met een tuin vol bloeiend groen.
Roos was vandaag naar Tycho; ik las het weerbericht nog eens en adviseerde haar om maar direct naar Wijhe te gaan vanwege de bereikbaarheid en de barre vorst die ons te wachten staat. Je moet zoń huis in de winter niet onbewoond laten. De afspraak met Douwe voor morgen moet dan maar verzet worden.
Hele land in rep en roer; AH en Picnic kunnen zondag niet bezorgen; geen regiotaxi; Tis allemaal wat. Tot overmaat van ramp is de IJssel bij Fortmond al over de weg gestroomd aldus mijn nieuwsvoorziening uit Overijssel.
Inmiddels is het half tien en de eerste sneeuw moet nog vallen; ben benieuwd hoe of dat de wereld er morgen bij zal liggen en vooral hoe het ons allen zal vergaan in deze rare tijden; dit kan er ook nog wel bij?!

Geen opmerkingen: