28 februari 2021

Joris op bezoek

Opa voert kleinzoon stukjes mango

Was alweer een tijd geleden dat ik hier op de flat kleinkinderen op bezoek had maar vandaag was het weer zo ver. Joris kwam en nam voor de gelegenheid zijn vader Peter en moeder Jessica maar mee: "leuk voor m'n ouwelui", zal hij gedacht hebben. De kleine guit is allerminst verlegen. We hebben hem misschien drie keer eerder meegemaakt, maar meneer had er geen enkel bezwaar tegen dat ik hem direct overnam en mee naar binnen nam; een heerlijk mannetje. Arja, toch wel aan kinderen gewend was ook verbaasd dat hij zo makkelijk was met relatief onbekenden. 
We gingen aan de appeltaart die ik vanmorgen vroeg had afgebakken; viel uiteraard in de smaak, lekker met walnootjes erin. We brachten de ochtend verder al thee- en koffie leutend door en hadden groot plezier om het kereltje dat vrolijk door de flat kroop, vol aandacht voor détails als de inhoud van mijn rariteitenkabinet. Verder liet hij het aangevoerde lekkers smaken.
Vervolgens gingen we op verzoek van Jessica aan de wandel in het bekende bos. De kleine Joris op de buik van Peter; al snel viel hij in slaap.
's-Middags moest hij nog een dutje doen; daartoe had ik al een kampeerbedje naar boven gesleept, maar daar had meneer toch bij nader inzien niet zo'n zin in. 
Vervolgens gingen we aan de maaltijd. Ik had gulyas gemaakt en rijstebrij (magisch voedsel voor intimi) als nagerecht. We lieten het ons goed smaken.
Nog even nagepraat en toen gingen ze weer, ons met de afwas latend har har. Helaas ook met het kampeerbedje waarvan ik geen idee heb hoe dat weer uit elkaar moet worden gehaald.
Wij waren door alle drukte zo moe dat we al om 10.00 uur de luikjes gingen sluiten na een heerlijke dag! 

Geen opmerkingen: