21 februari 2021

In de zon, op het balkon

Droge beek met heer

 Wat een onverwacht schitterend voorjaarsweer; kon je vorige week nog schaatsen en lag er sneeuw in de straten, daar is het nu gewoon lekker in het zonnetje. Ik zat al vroeg even op m'n balkon van de stilte en de zon te genieten. Op de uitkijk voor Ab, want we gaan vandaag een wandeling maken op de Veluwe. Gelukkig lag het boekje met wandelingen nog hier in de Bilt en niet bij Roos in Wijhe, want Ab had duidelijk gemaakt dat ìk voor vandaag de bestemming en de wandeling zou vaststellen; hij rijdt, ik zorg voor thee en de wandeling. Ik wilde graag een al eerder gemaakte wandeling bij Renkum langs de Bosbeek doen; prachtig stukje NL.
In de verte hoorde ik de eerste motoren al kabaal maken in de verte; waarom die krengen altijd zo duidelijk moeten maken dat ze er zijn hangt kennelijk samen met aanwezigheidsdrang bij de berijders want deze fraaie stukjes mechaniek worden door de fabriek afgeleverd met knalpijpen zoals ook een auto die bezit. Het zal ook vast samen hangen met de leeftijd van de berijder, want ik herinner me vanuit de uithoeken van mijn geheugen toch ook wel iets van "lekker gevoel" als mij oude Berini kabaal maakte en dan deed ik net of deze versnellingsloze "brommer" daar toch over beschikte door al kabaal makend met de koppeling te spelen. Hoort kennelijk bij het jongensgevoel har har.
Daar kwam Ab al aangetuft; terwijl hij zijn schoenen verwisselde schonk ik de inmiddels getrokken thee alvast in. Hij kwam binnen en synchroon zetten wij beiden de praatknop op "aan". Het is ongelooflijk hoe wij iedere keer weer een hele dag vol lopen te praten over van alles en nog niks; zo genoeglijk!
Op naar Renkum; Ab vond het gelukkig ook een goed idee. We moesten tot onze spijt vaststellen dat het waterpeil, ondanks de best natte winter bijzonder laag was; in de hogere beekstromen lagen slechts dorre bladeren; van water geen spoor.
Het was weer een genoeglijk dagje zo samen aan de wandel. Ab bracht mij terug naar de flat. Roos was er nog niet; zij zou vanavond komen eten; verse spinazie die ik gisteren bij Westeneng had gekocht! Ik bereidde alles maar voor; had geen idee waar ze uithing; wellicht bij Douwe. En inderdaad, ook Roos had een heerlijke dag gehad en was bij haar oudste zoon op bezoek geweest en had heerlijk bijgepraat. 

Geen opmerkingen: