08 februari 2021

Hypocriet

 Enkele weken geleden hoorde ik van Roos (en later las ik het ook in de krant) dat er na het vaccineren van hoog bejaarde mensen een fors aantal ten gevolge van de vaccinatie was overleden. In de berichtgeving stond daarentegen dat zij aan onderliggend lijden waren overleden. En ook in Nederland zijn er iets van 15 hoog bejaarden eveneens na vaccinatie overleden; nee, niet aan de vaccinatie maar aan het onderliggend lijden natuurlijk.
Daarentegen gaan er nogal wat lieden dood aan Corona die hetzij hoog bejaard zijn, hetzij aan allerlei chronische aandoeningen lijden of er een bijzonder ongezonde lifestyle op na hebben gehouden; maar die zijn allen overleden aan het dodelijke longvirus en zeker niet aan het onderliggend lijden. Ik vind die houding hypocriet.
In de westerse landen is inmiddels een enorm cohort aan chronisch zieken ontstaan door een almaar verder ingrijpen van het medisch industrieel complex en dat zijn de lieden die primair gevoelig zijn voor het Corona virus. Ook hier is het het onderliggend lijden of de hoge leeftijd of de ongezonde lifestyle dat de doodsoorzaak is in de meeste gevallen, Natuurlijk speelt in bepaalde gevallen ook de genetische constitutie een belangrijke rol in de natuurlijke immuniteit voor een nieuw virus, maar "im grossen ganzen" sterft men door een slechte constitutie en geeft het Corona virus het laatste zetje.
1-2% van de mensen die geïnfecteerd worden sterft uiteindelijk; om dan te spreken van een dodelijk virus gaat mij te ver en dat je de hele maatschappij daarvoor in een houdgreep neemt helemaal. En vergeet ook niet dat het medisch industrieel complex een veel te grote vinger heeft in het beslissingsproces over hoe we maatschappelijk hiermee verder gaan en dat ze er uiteindelijk niet alleen de economie mee vermoorden maar er zelf nog het meest aan verdienen; Philips verdient zich helemaal kleurenblind aan de Corona. Die lockdown zorgt er mijns inziens vooral voor dat het veel en veel langer gaat duren dan wanneer je het als maatschappij gewoon uitziekt. En voor een griep hoor je niet in de IC; die moet je zelf overwinnen, en kun je dat niet, dan is het over en uit. Dat moet je geen blottleneck noemen om de lockdown te rechtvaardigen.

Geen opmerkingen: