14 april 2020

Weer in m'n routine

Drents krentenboompje staat overal te bloeien
Gisteren merkte ik dat er toch wel een aantal zaken "op" waren zoals de pindakaas en de hagelslag, ook de notenpasta moest nodig aangevuld worden. Hè, lekker boodschappen doen. Lijstje gemaakt en vort met de geit. Over de Hessenweg gereden kwam ik eerst langs de kookwinkel "Kooklust"; ik kom daar graag en regelmatig. Ik wilde spektaart bakken maar had de bakvorm meegenomen naar Wijhe. Ach, een tweede komt altijd van pas en dan heb ik weer een reden om even gezellig langs te gaan. Natuurlijk had ze het voor het grijpen en we spraken wat over de gang van zaken sinds het grote gebeuren van de corona aanval. De winkel is heel ruim en het loopt niet over met klanten, zeker niet op dinsdagmorgen na de Pasen. Vervolgens even naar de Ecowinkel voor een pot notenpasta. Bij binnenkomst vroeg ik hoe ik moest handelen: "gewoon een karretje", dat was makkelijk.
Daarna naar de Koopman, mijn favoriete groenten en fruitwinkel en ook daar ging het eigenlijk heel gesmeerd en gemoedelijk.
Alles naar de flat gebracht en tot slot naar Albert Heijn. Ook daar ging het zonder problemen; de mensen vermijden elkaar keurig; het doet me wat vreemd aan omdat ik feitelijk erg weinig onder de mensen ben. Als ik buiten ben dan ben ik in een natuurgebied en daar kom je vrijwel niemand tegen.
Ook het meertje in de Stulp staat weer vol
Na de lunch ging ik aan de wandel. Ik wilde weer eens een Baarntje doen. En dat werd eigenlijk een complete verrassing nadat ik De Stulp had gepasseerd. Vanaf daar liep ik op geleide van de kaart op Komoot regelrecht naar Bilthoven via paden die ik voor een groot deel nog nooit had gelopen. Het Nollenveld was wel de revelatie; prachtig natuurgebied met herstellend veen nadat het waterpeil sterk is verhoogd door afvoerende sloten te sluiten. Verder door het Ridderoordse bos tot de Gezichtslaan.
In Bilthoven door het Heidepark waar ik lang geleden voor het laatst ben geweest bij de begrafenis van mijn vriend Paul D. die onder het sonore geluid van een omfloerste trom vanuit huis naar de begraafplaats werd geleid door het Heidepark met de hele stoet achter de kist met de trommelaar.
Behoorlijk uitgewoond kwam ik weer thuis waar ik nog aan de kook ging om raapsteeltjes te maken. Gelukkig had ik nog een hapje van gisteren waarmee ik de eerste trek kon stillen. Waar ik eigenlijk ook nog een spektaart had willen bakken waarvoor ik 's-morgens al het deeg had gemaakt, geloofde ik het wel. Dat komt morgen als eerste aan de beurt.

Geen opmerkingen: