07 april 2020

Nog maar een keertje

Weer door het hek bij Nijenhuis
In Komoot noemde ik de wandeling van vandaag de "Bankjeswandeling Heino", oftewel ik liep zo'n beetje opnieuw de wandeling van gisteren, zoals vriend Dick het noemt: "je nieuwe drietje", en dat zou best wel eens waar kunnen zijn hoewel de etappe Nijverdal - Holten dat ook wel eens zou kunnen worden, nog afgezien van Leuvenum - Nunspeet. Je kunt in deze omgeving met de uitstekende trein- en busverbindingen alle kanten op, niet te vergeten de kant van de Veluwe met stations langs vier spoorlijnen!
Het was opnieuw schitterend weer. Maar dinsdag is marktdag en daar hechten we beiden aan. Ik ging naar de groenteman, waar bijna hilarisch een rij van kopers staat opgesteld op genummerde vakjes en telkens doorschuift alsof het honkballers zijn die een honk opschuiven. Ik raakte - uiteraard, ouwe hoer als ik ben - aan de praat met de mensen achter en voor me; best gezellig hoor, maar je merkt toch wel dat heel veel mensen buitengewoon bang zijn voor het virus; het zijn niet alleen de maatregelen van de overheid, maar vaak ook de eigen angst die de mensen dwars zit.
Het koolzaad staat er goed bij
En het is ook niet voor niks; het virus is al behoorlijk diep in onze gemeenschap ingesloten merkten we vandaag. Niet alleen van dochter Mariska hoorden we over patiƫnten in de verzorgingsinstelling waar zij werkzaam is, maar ook hier in de buurt. Roos ging voor de zekerheid even bij buren informeren of wij misschien wat voor hen mee konden nemen bij het boodschappen doen en van twee kanten hoorden wij dat zij Corona hadden gehad. En ook onze kennissen in Zwartsluis hebben beiden in Hasselt het virus opgelopen. Kennelijk loopt het in het algemeen vrij rustig af; van ziekenhuis opnames hebben wij althans niet vernomen. Roos vermoedt dat wij het ook, zij het wel zeer subklinisch hebben doorgemaakt. Zal zo zijn?! Ik maak me er niet zo druk om maar houd me wel aan de overheidsmaatregelen uiteraard. Zo kunnen we onze nieuw geboren kleinkinderen niet eens welkom heten en onze andere kinderen evenmin bezoeken. Dat maakt mijn agenda wel erg hol klinken vind ik, maar biedt tevens veel rust en stilte die in belangrijke mate wordt ingevuld met de communicatiemiddelen die Internet ons verschaft als WhatsApp.
Maar goed, ik liep de wandeling van gisteren opnieuw en nu op mijn nieuwe Ecco wandelsandalen; bevielen me prima! Ik maakte van alle bankjes, afgezien dat op de Gebalje Stege een foto voor Komoot. Merkwaardig genoeg liep ik nu slechts 12 km.

Geen opmerkingen: