04 april 2020

Eieren halen in Putten

De eerste warme dag van deze lente! Heerlijk weer en ondanks alle virus-ellende rijden de treinen gelukkig nog steeds. We constateerden dat zo langzamerhand de eitjes uit Putten opraakten; nog slechts 4 eitjes resteerden van de dertig die we resp. bij AH en bij de zorgboerderij in Putten hadden gekocht. Die laatste zijn niet alleen bijzonder voordelig, maar ook nog eens bijzonder vers en afkomstig van een zorgboerderij dus je dient er een goed doel mee door ze daar te kopen. Ons grootste probleem was om gepast kleingeld bij elkaar te schrapen, maar dat lukte uiteindelijk.
In een vrijwel lege trein naar Zwolle en verder in een even lege stoptrein naar Putten. Er stonden keurig drie dozen met elk 10 eieren voor ons klaar. Ik had een grote stapel lege eierdozen meegenomen uit de Bilt om hier achter te laten.
We liepen het inmiddels vertrouwde stuk naar Ermelo station. Uiteindelijk liepen we zo'n 12 km   zo. Komoot was niet nodig. Onderweg kreeg ik nog een WhatsApp bericht van de jonge vader, zoon Peter met foto dat hij zijn zoon Joris de fles geeft en even later een foto van de jonge moeder Jessica met Joris. Enig hoor die nieuwe social media in tijden van Corona.
Roos was behoorlijk moe; ik zorgde voor het eten; gebakken lever met uitjes en gebakken aardappelen. Haricot verts completeerden ons diner.

Geen opmerkingen: