17 april 2020

Nee, geen kaas

Kent u die nog lezer; Dorus als beheerder van een patentbureau en als zichzelf met indiener van een nieuw type muizenval. De Dorus-indiener legt uit hoe de muizenval werkt; muis komt aangetrippeld, kijkt over de rand van het mes of er kaas ligt en schudt zijn kop: "nee, geen kaas", en snijdt zichzelf daarmee uit het leven; kop eraf har har. Daar moest ik vanmorgen aan denken toen ik bij de Reformkraam op de markt kwam. Nu moet u weten dat hier helemaal geen kaas wordt verkocht. Vorige week zou Barto - "de sik", voor intimi, vanwege zijn enorme woeste snor en baard - de verkoper van zijn zelfgemaakte ('t Geurtje, Bennekom), niet te overtreffen geitenkaas op de markt zijn. Echter, vanwege de corona ellende durfde hij niet. Hans van de reformkraam komt uit de zelfde omgeving en had met Barto afgesproken dat hij kaas voor mij zou meenemen deze week. Echter, Barto was helemaal vergeten om die bij Hans af te leveren. Dus: "nee, geen kaas".
PS Helaas op Youtube geen spoor van Dorus' muizenval.

1 opmerking:

http://janjacobvandijk.blogspot.com/ zei

Ik moest aan de muizenval van Dorus denken tijdens de veel te lang durende Corona-crisis.
Helaas liep ik tegen hetzelfde aan en kon ik ook geen filmpje vinden. Dan maar even zo:
In het begin was er kaas nodig om de muizen te doden, later kon het ook zonder.
Zo had je in het begin van de Corona-crisis verschrikkelijke beelden nodig van IC’s om mensen angst aan te praten. Nu is slechts het noemen van getalletjes (die nergens op slaan) en nieuwe varianten voldoende om het vuurtje van de angst brandende te houden.
Maar ik blijf het zeggen: het gaat al lang niet meer over de Corona. Dit plan is al vele jaren geleden bedacht om o.a. de wereldbevolking uit te dunnen. We moeten nu niet meer bang zijn voor de Corona, maar voor de werking van het zogenaamde vaccin, wat velen “vrijwillig” bij zich laten inspuiten. Mensen, jullie zijn proefkonijn, inclusief de kinderen inmiddels en de niet-gevaccineerden moeten nu bij hen uit de buurt blijven, want nu zijn de gevaccineerden de verspreiders.